Abonnementsartikel

Bestyrelsen for Danmarks Jerseyforening har med øjeblikkelig virkning nedlagt sin landskonsulentstilling på Landskontoret for Kvæg

Væk er stillingen som landskonsulent for Danmarks Jerseyforening, og dermed er landskonsulent gennem de seneste syv år, Rasmus Jerver, overflyttet til anden beskæftigelse på Landskontoret for Kvæg.

Det fremgår af et brev, som er underskrevet for formanden for Danmarks Jerseyforening, Uffe Gottschalk Jensen og formanden for Landsudvalget for Kvæg, Mogens Anholm. Brevet er afsendt den 6. marts 2001.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beslutningen om at ændre i sine faglige aktiviteter tog Danmarks Jerseyforening på et bestyrelsesmøde den 5. marts, og beslutningen indebærer således, at landskonsulenten med øjeblikkelig virkning er ophørt.

Danmarks Jerseyforening vil fortsat lade medarbejdere ved Landskontoret for Kvæg løse de opgaver, som foreningen fremover skal have løst. Det er især avlsopgaverne, der blive fokuseret på, fremgår det af brevet, som er sendt ud til orientering.

De internationale aktiviteter omkring markedsføring af sæd og embryoner vil fortsat blive løst i regi af Dansire.

Endeligt fremgår det, at parterne med de vedtagne ændringer ønsker at placere sig mere sikkert i forhold til løsning af de fremtidige opgaver for Dansk Jersey.

Med de vedtagne ændringer vil Danmarks Jerseyforening også få mindre udgifter til Landskontoret for Kvæg, hvor man betaler i forhold til de ydelser, der bliver trukket på. Desuden vil foreningens rejseaktiviteter blive kraftigt beskårede. Begge dele vil medvirke til at sænke omkostningerne for foreningen, der de seneste to år har kørt med underskud.