Abonnementsartikel

Et nyt pumpesystem forøger vakuumvirkningen, så gyllekanalerne tømmes effektiv, ifølge producenten Landia

Maskinfabrikken Landia A/S har udviklet en enkel og driftssikker pumpe, som kan kobles direkte på rørsystemet mellem vakuumanlæg i svinestalde og lagertanken.

Pumpen installeres i en tørbrønd af blokke eller af brøndrør på 150 centimeter. Derved sparer landmanden de omkostninger, der er forbundet med at skulle bygge en fortank.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vacuumvirkningen forøges kraftigt og derved sikres en effektiv tømning af gyllekanalerne. Pumpen fungerer desuden som vandlås. Ifølge Landia er det nemt at koble flere stalde sammen til pumpen, uden at pumpen bremser systemet.

Anvendes der halm eller strøelse kan pumpen udstyres med Landias knivsystem til findeling af grove tørstofdele. Det sikrer, at pumpen og rørsystemet ikke stopper til.

Landia tilpasser og dimensionerer pumpesystemerne individuelt og leverer foruden pumpen de nødvendige spjæld og andet tilbehør, for eksempel i forbindelse med overpumpning til lagertanke og frostsikring af rørsystemet.

Pumpen har en konstruktion af pumpehus og vingehjul, der sikrer mod tilstopning. Pumperne leveres i forskellige størrelser med motorer fra 1,1 til 18,5 KW, og der medfølger tre års garanti på produktet, oplyser Landia.