Abonnementsartikel

Landmænd føler sig snydt i forbindelse med fusionen mellem MD Foods og Kløver Mælk

Hundredvis af danske landmænd trækker nu Arla Foods i retten, fordi de føler sig snydt i forbindelse med fusionen mellem MD Foods og Kløver Mælk for to år siden

Fredag den 16. februar indledes ved byretten i Århus en sag, hvor en sønderjysk mælkeproducent kræver omkring 125.000 kroner af MD Foods. Det skriver dagbladet Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mælkeproducenten mener, at han er berettiget til pengene fra en personlig konto, som skulle udbetales med fusionen. Det er et såkaldt udligningsbeløb beregnet efter produktionens størrelse.

Men MD Foods mener ikke, at landmanden har krav på at få udbetalt pengene, fordi han indstillede sin aktive rolle som mælkeproducent to måneder før fusionsdatoen.

Landmanden har fået fri proces, fordi statsamtet vurderer, at sagen er principiel, og kan få betydning for andre landmænd en lignende situation, skriver Børsen.

Vestre Landsret skal de kommende måneder behandle flere større sager, hvor landmænd kræver betaling fra det nuværende Arla Foods. Det er landsretten, der behandler sagerne fordi det drejer sig om beløbsmæssige større erstatningskrav.

Det har ifølge Børsen ikke været muligt at få oplyst det samlede krav fra landmændene.