Abonnementsartikel

Arrangørerne bag årsmøde vil fokusere på visioner og idéer i kvægbranchen

Selvom der for tiden er store europæiske problemer med BSE, kommer kogalskaben ikke til at præge det kommende årsmøde for kvægfolk.

Landsudvalget for Kvæg og De danske Kvægavlsforeninger inviterer kvægfolk til årsmøde i Herning Kongrescenter den 26. og 27. februar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kvægbønderne er pressede på økonomien, og det er blevet forstærket af den aktuelle situation med BSE. På årsmødet skal vi diskutere, hvordan vi får skabt en situation, hvor landmanden kan leve af sin produktion og hvordan der bliver harmoni mellem arbejdsindsatsen, indtjeningen og familielivet, siger Mogens Anholm, formand for Landsudvalget for Kvæg.

Han understreger, at det kræver både politiske tiltag, ændringer inden for kvægbrugets organisation og at den enkelte landmand får nytteværdi af de råd, som landbrugsrådgiveren kommer med.

Årsmødet begynder med et fællesmøde og deles senere op i flere sideløbende temamøder.

- BSE skal ikke overskygge årsmødet, og derfor er det fint, at mødet ikke har et tema om BSE. Vi skal have fat i den positive vinkel, siger Mogens Anholm.

Der er blandt andet temaer om avl og dens produktionsøkonomiske betydning, om økologisk mælkeproduktion og kvalitetskød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kalvenes sundhed, stalde og teknik og foder til kvæg er andre temaer, oplyser Landbrugets Rådgivningscenter.

Visioner og idéer

Fagligheden skal være i fokus på årsmødet.

- Landmændene skal have ny faglig viden med hjem fra mødet. Noget, de kan bruge her og nu på gården, siger Henrik Nygaard, chefkonsulent på Landskontoret for Kvæg.

Foderet er et af de områder, hvor tabene er store, og hvor der er mulighed for at skabe øget vækst. Derfor skal den enkelte landmand koncentrere sig om at forbedre det område. Så det er oplagt, at vi har et tema om foder på årsmødet, forklarer Henrik Nygaard.

- Erhvervet har klart en fremtid, og det er et erhverv med plads til visioner og idéer. Det skal årsmødet være med til at vise, siger Henrik Nygaard.