Abonnementsartikel

Maskinfabrikken Bredal samarbejder med polsk firma - samtidig kan landmænd i Eritrea se frem til at bruge Bredals gødningsspredere

Maskinfabrikken Bredal A/S har indgået et samarbejde med Pilmet S.A. omkring salg og distribution af den danske virksomheds kalk- og kunstgødningsspredere i Polen.

Pilmet er en af Polens største producenter af sprøjter til landbruget. Virksomheden producerer årligt 2.500 sprøjter og har en markedsandel på 30 pct. i hjemlandet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pilmet er en moderne virksomhed, der ligger i byen Wroclaw, og firmaet har et landsdækkende net af forhandlere og servicecentre. Produkternes kvalitet prioriteres højt, hvilket en ISO 9000 certificering vidner om.

- Det har stor betydning, at der lokalt kan tilbydes en professionel og sagkyndig assistance omkring salg og service. For at kunne sælge kvalitetsprodukter kræves der, at kunderne bakkes op på højeste niveau, mener Anders Buhl fra Maskinfabrikken Bredal.

Kontakten mellem den danske og den polske virksomhed blev skabt af Agro International A/S i Kolding.

Gødningsspreder

"Bredal Type B2ML" er maskinfabrikkens nye redskab til at sprede handelsgødning. Den er en udbygning af Bredals lifthængte spredere B2XL.

B2ML kan læsse op til 3.000 liter handelsgødning, og modellen produceres udelukkende med rustfrie beholdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kasseforhøjning på 400 eller 1.200 liter, kantspredeanordning, DGPS og spredetallerkner for 12-36 meter arbejdsbredde er noget af det ekstraudstyr, der findes til Bredals gødningsspredere.

Bredal til Eritrea

Det er ikke kun danske og europæiske landmænd, der bruger redskaber fra Bredal.

Maskinfabrikken har netop modtaget en ordre på 24 stk. B2XL liftophængte spredere til et stort Danida-støttet landbrugsprojekt i Eritrea.

- Vi er stolte og glade, siger salgs- og eksportchef Jens Hjortdal fra Bredal, om aftalen, der betyder, at sprederne sejles fra Danmark mod Eritrea i løbet af marts måned.

Han beskriver B2XL som en robust og enkel spreder. Dens mekaniske, kørselsuafhængige doseringssystem virker således, at kørehastigheden ikke påvirker doseringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprederne opererer med arbejdsbredder fra 12 til 36 meter.