På Vinderup Maskiners stand vil en skriggul gummiged stå med højt løftet skovl som et symbol på asiaternes lyst til at bide sig fast på markedet i den europæiske entreprenørbranche.

Jan Pedersen har efter 25 år i maskinbranchen set både godt og skidt, og han er ikke i tvivl om, at folkene bag Cheng Gong (CG) kan deres kram.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De bruger japanske, tyske, italienske og amerikanske komponenter, som skrues sammen til arbejdsdygtige og solide læsse-maskiner.

Maskinerne eksporteres til hele Europa, og Jan Pedersen begyndte selv at tage maskinerne ind for cirka to år siden, da han stiftede Vinderup Maskiner Aps som en udbygning af den mere end 100 år gamle virksomhed Vinderup Maskinforretning A/S.

- I alle mine år i branchen har jeg haft med tyske maskiner at gøre. Jeg er vant til god kvalitet, og jeg kan spotte den i CG's produkter. Vi havde flere mærker til afprøvning, inden vi var overbeviste om, at CG leverer den ønskede kvalitet, fortæller Jan Pedersen.

- Uden en nøje afprøvning af produktet ville vi også løbe en risiko i forhold til vores serviceforpligtelser på maskinerne. Men nu kan vi se tilbage på to år uden problemer, og jeg har også erfaret, at fabrikken er hurtige til at sende komponenter og reservedele, når der er noget, vi mangler. Nogle gange har de faktisk været hurtigere end de tyske mærker.

Lillebror på standen

På standen vil Jan Pedersen vise den nyeste gummiged CG948H, der i midten af 2011 afløste CG938. Den nye model er på 13,3 tons og drives af en 6,7-liters QSB-motor fra Cummins. Den er koblet sammen med en tysk ZF-gearkasse med fire fremadgående gear og tre bakgear.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Komponenterne til hydraulikken er leveret af amerikanske Denson.

På model-programmet er også storebroren 958H, som er på 17,7 tons. Også denne er bygget af anerkendte europæiske og amerikanske komponenter.

Den kinesiske fabrik CG har produceret læssemaskiner i godt 60 år, og siden 2001 har den været drevet i et joint venture med japanske Kobelco. I 2009 blev der grundlagt en helt ny fabrik, som beskæftiger cirka 1700 medarbejdere.

CG eksporterer sine produkter til mere end 80 lande, og årsproduktionen ligger i øjeblikket på cirka 20.000 maskiner.

Jan Pedersen oplyser, at læsse-maskinerne leveres med joystik-styring og Ride control. Dertil kommer en liste af udstyr, der kan tilvælges. For eksempel differentialespær, centralsmøring og hydraulisk hurtigskift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det lette kavaleri

Den anden del af Vinderup Maskiners modelprogram består af de postkasserøde minilæssere, der også produceres af CG, men under Jan Pedersens eget varemærke VM Loader. CG har mange års erfaring med produktion af mini-læssere, da fabrikken frem til 2009 byggede læssemaskiner for det hollandske Giant.

Fælles for disse læssere er japanske Kubota-motorer, tysk hydraulik og italiensk transmission. Desuden kan de nu fås med en ny lukket og isoleret kabine med varme.

De åbne udgaver af modellerne SQ 1026 og SQ 1033 er i år blevet opdateret med en nydesignet bøjle, der lever op til ROPS-kravene.