Abonnementsartikel

De tyske myndigheder har konstateret et muligt tilfælde af mund- og klovesyge

Mund- og klovesyge-krisen i Storbritannien blev søndag forværret med 25 nye udbrud af den smitsomme sygdom. Det er det højeste antal på en dag siden meddelelsen om det første tilfælde den 20. februar i år. Antallet af mund- og klovesyge-udbrud er nu oppe på 164.

Den britiske landbrugsminister, Nick Brown, sagde søndag, at sygdommen er under kontrol, på trods af de nye tilfælde, hvoraf flere er konstateret på hidtil uberørte lokaliteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreløbig er 90.000 dyr blevet destrueret, og andre 37.000 står til at blive aflivet. 867 landbrug er i karantæne, men følgerne rammer bredt blandt de britiske landmænd, der er underlagt eksportforbud.

Den britiske chefveterinær, Jim Scudamore, siger ifølge Farmers Weekly, at situationen kan blive værre, og at epidemien er gået ind i en ny fase, hvor kvæg også er ramt.

Det britiske landbrugsråd, NFU, mener, at vi endnu kun har set toppen af isbjerget.

Sygdommen har desuden medført, at mange turister går uden om Storbritannien, og det rammer turistindustrien hårdt.

Frygt i Tyskland

I Niedersachsen i Tyskland blev der søndag rapporteret om et muligt tilfælde af mund- og klovesyge. En besætning på 99 stykker kvæg blev slået ned i Vechta-regionen, efter at dyrene viste klare symptomer på sygdommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herhjemme forventer Fødevaredirektoratet, at de danske restriktioner i forbindelse med mund- og klovesyge-risikoen kan ophæves i løbet af tre til fire uger. Det forudsætter dog, at situationen i Storbritannien kommer under kontrol, og at sygdommen ikke breder sig til andre europæiske lande.