Lav vægt er en vigtig egenskab for såvel opbygninger som trailere, og det er med dette i fokus, at den new zealandske virksomhed Transspread har udviklet en universalspreder, der nu er kommet på programmet hos Geostad ved Støvring.

Sprederen produceres på licens i Polen og er fremstillet af 3 mm tynde stålplader af typen Optim 700 MC fra den finske producent Rukki.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det reducerer vægten med op til et tons, anfører Gheorghe Stadnitchii, der er indehaver af Geostad.

Sprederen fås i forskellige størrelser fra 4 til 12,5 kubikmeter, og den produceres som trailer, som løs påbygning, som skifteladskasse eller på en wire/kroghejs-ramme.

- Sprederen skal ikke konkurrere på laveste pris, men på totaløkonomi, da de lette materialer vil give en besparelse på brændstofforbruget, siger Gheorghe Stadnitchii.

Sprederen kan blandt andet anvendes til udlægning af sand og grus.

Virksomheden Transspread har cirka 50 års erfaring inden for produktion af maskiner, og deres produkter bygges på licens i Storbritannien, Polen, Frankrig, Tyskland, USA, Sydafrika og Australien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Universalsprederen får premiere på E&H-messen, mens de øvrige udstillede produkter er et udvalg af containere. Det er velkendte produkter med relation til virksomhedens oprindelige idegrundlag, som er handel med åbne og lukkede containere af hejse- og kroghejstypen til blandt andre håndværkere og entreprenører.

Speciale i containere

Gheorghe Stadnitchii har tidligere været importmanager i containerbranchen og åbnede sit containerfirma i 2005. Hans speciale er produktion og import af containere fra for eksempel Ukraine, Polen, Baltikum og hans fødeland Moldavien.

Produktprogrammet omfatter fire åbne typer i størrelser fra 5 til 49 kubikmeter og en lukkede typer, der i størrelse varierer fra 5 til 30 kubikmeter. Anvendelsesmulighederne er transport af materialer og lagring af forskellige affaldsfraktioner.

I programmet findes også stabelbare containere og kombinationstyper, der er lukket i den ene ende og åben i den anden. Endelig er der specialcontainere, som leveres efter kundens specifikke behov. Eksempelvis versioner med tag, der kan åbnes med hydraulik.

Containerne afsættes ikke kun i Danmark, men også i Norge, Island, Færøerne, Grønland, Rumænien, Polen og i Baltikum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere produkter

Containere er dog langt fra den eneste produkttype hos Geostad. Gennem syv år har virksomheden øget sortimentet, først med mobile komprimatorer til affaldssektoren, dernæst med kroghejsevogne.

Komprimatorprogrammet omfatter mobile og stationære versioner, og størrelserne varierer fra fem til 24 kubikmeter.

De mobile anlæg kan være standardudgaver eller individuelt tilpassede med for eksempel en lift. De drives af hydraulik fra lastvognens motor, mens de stationære typer tilsluttes strøm.

I 2010 blev sortimentet igen udvidet - denne gang med kroghejsevogne fra det engelske familiefirma Stronga. Samarbejdsaftalen blev indgået bl.a. fordi Stronga ønskede at fokusere mere på det danske marked, hvor der også var et ønske om en bedre salgs- og servicestruktur.

Geostad har i øvrigt også maskintrailere, maskinlad og tipvogne på programmet.