Abonnementsartikel

Dyst om fødevarekvalitet og gastronomi skal medvirke til at forbedre de økologiske madvarer

Flere end 30 nyere økologiske fødevarer fra tolv økologiske virksomheder dyster onsdag den 28. marts om den Økologiske Guldmedalje.

Kvaliteten af de økologiske produkter bedømmes af en dommerkommité bestående af Per Brun fra Emmerys, Søren Ejlersen fra Årstiderne og Kille Enna fra Kvickly.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkurrencen holdes i forbindelse med Øgruppens generalforsamling, og dommernes votering bliver offentlig, så deltagerne kan høre om både ris og ros for deres produkter.

Øgruppen, Dansk Økologileverandørforening, ønsker med uddelingen af Økologiske Guldmedaljer at styrke produktudviklingen af økologiske fødevarer af høj kvalitet.

- Forbrugerne skal have sikre, sunde og miljørigtige varer, når de køber økologiske madvarer, men de skal også have en god oplevelse, når de sætter sig ved spisebordet, fortæller Lisbeth Damsgaard, Øgruppens formand.

De økologiske medaljer uddeles i år for første gang, og prisuddelingen vil blive et fast indslag ved Øgruppens årlige generalforsamling.

De økologiske kandidater i konkurrence præsenteres fra kl. 13.00 på Nilles Kro i Sabro.