Abonnementsartikel

Forhandlinger om nye overenskomster fortsat uden løsning

Forhandlingerne om en ny overenskomst for omkring 800 HK"ere betyder, at en konflikt på landets mejerier fra på mandag den 2. april nu synes uundgåelig. Konflikten får den konsekvens, at det fra mandag er slut med kontrol af mælkeprodukter fra mejerierne.

Parterne i Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og HK/Industri har i flere omgangen været i Forligsinstitutionen, uden at det har bragt parterne nærmere hinanden, skriver Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arla Foods har allerede fået forespørgsler fra landets dagligvarebutikker, der ønsker større forsyninger af mælk. Butikkerne mærker en begyndende hamstring hos forbrugerne, der frygter, at de fra på mandag ikke kan få deres daglige mælk.

Arla Foods beskæftiger omkring 700 af de 800 HK"ere, som konflikten rammer. Men ifølge Arla er hamstringen helt unødvendigt.

Arlas informationschef, Peter Kjelstrup, siger, at koncernens HK"ere primært er ansat i administration og kontrol, og det kan Arla foreløbig klare ved, at ledende medarbejdere overtager disse funktioner.

Slagterier

Forhandlingerne i Forligsinstitutionen mellem NNF (Nærings- og Nydelsesmiddel Forbundet) og SA (Slagteriernes Arbejdsgiverforening), der har stået på i flere dage, er også løbet ind i en svær situation.

Natten til onsdag blev forhandlingerne afbrudt og genoptages først fredag den 30. marts kl. 17.00.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er meget svære forhandlinger, med det synes ikke umuligt at finde en løsning. Weekenden vil vise, om bestræbelserne på at finde en løsning lykkes, siger gruppeformand Mogens Hjorth, NNF.