Kun et halvt minut skulle det tage at få Autotec's nye arbejdstelte slået op. Messegæsterne vil sikkert kunne bede Erling Vedel fra Autotec om en lille demonstration, når de besøger standen. Og den skulle i øvrigt gerne være let at finde, eftersom et af Autotecs formål er at hjælpe sine kunder med maksimal synlighed i trafikken.

- Et traditionelt arbejdstelt består af nogle stålrør og en teltdug, og normalt tager det fire til fem minutter for to mand at stille et sådant telt op. Med de nye telte er fordelene, at de består af kulfiberstænger, hvor teltdugen allerede sidder på. Derfor kan én mand klare opstillingen på omkring de 30 sekunder, siger Erling Vedel fra Autotec.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han tilføjer, at arbejdsteltene fås som spidstelte i tre størrelser og som firkantede mandskabstelte - også i tre størrelser.

Trådløst vippeskilt

Sparet tid er også overskriften for et nyt trådløst vippeskilt til montering på taget af biler. De nye skilte skal ganske vist stadig forsynes med strøm på normal vis, men man slipper for at trække det kabel, der skal styre signaltypen.

Styring og skift af signaltype foregår nu trådløst inde fra kabinen. Der medfølger desuden et display, som viser det symbol, der i øjeblikket vises på tavlen.

- Dette giver en ekstra sikkerhed for, at man for eksempel ikke kommer til at vise pile, der peger den forkerte vej, anfører Erling Vedel og tilføjer, at vippeskiltet opfylder Vejdirektoratets krav til EN12352, L8H.

Nye Beacon-lygter

Vippeskiltene er selvfølgelig udstyret med LED, og det samme er en serie nye lygter fra engelske Vision Alert, som Autotec også viser på messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lygterne er fra Beacon 400-serien, og hver lygte er udstyret med 12 dioder, der er arrangeret, så de kan udsende lys 360 grader rundt med en flash-rate på 120 blink i minuttet.

- Vi fører lygter fra Vsion Alert, fordi de er kendt for at fremstille solide lygtehuse. Dertil kommer selvfølgelig alle fordelene ved LED-teknologien i form af lang levetid, ingen vedligeholdelse og stor modstandsdygtighed over for vibrationer, siger Erling Vedel.

De nye lygter er godkendte efter normerne ECE65 og R10 (EMC) og fås i tre forskellige typer. En udgave til fast montering på et plant underlag, en anden udgave til montering på en stang og en tredje version med magnet.

Autotec vil i øvrigt også benytte messen til at udstille andre produkter fra kerneforretningen, som er lyd- og lysprodukter til synliggørelse i trafikken for eksempelvis entreprenører, kommuner, redningsberedskaber og vejhjælpsvirksomheder.