Abonnementsartikel

Den verdensomspændende CNH-koncern er gået ind i joint venture med kinesisk selskab om at producere traktorer under 100 hestekræfter

Verden får endnu en traktorproducent. Det er en kendsgerning, efter CNH Global er gået ind i et joint venture selskab med Shanghai Tractor and Internal Combustion Engine Corporation (Group).

Det ny selskab får navnet Shanghai New Holland Agricultural Machinery Corp., Ltd, og det skal producere, distribuere og eventuelt eksportere landbrugstraktorer på under 100 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge en pressemeddelelse fra CNH forventes det nye selskab at producere 18.000 traktorer og 16.000 motorer årligt inden for de kommende fem år på basis af 1.550 ansatte medarbejdere.

CNH ejer 60 procent af aktierne i det nye selskab, mens Shanghai Tractor ejer de resterende 40 procent af aktiemassen.

Fabrikken får hjemsted i Shanghai Tractors eksisterende faciliteter i Shanghai.

Førende i Kina

I Kina er Shanghai Tractor markedsledende, og New Hollands topchef, Paolo Monferino, fremhæver, at de to selskaber kan drage fordele af hinandens kompetencer og organisationer i det nye joint venture selskab.

- Vi har teknologisk indsigt i New Holland, og Shanghai Tractor har salgskanaler og et godt omdømme i Kina, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I henhold til den indgåede aftale vil New Holland stille dele af sin teknologi til rådighed for det nye selskab, ligesom det nye selskab, Shanghai New Holland, vil indgå i det globale resursenetværk.

Måske mejetærskere

I første omgang bliver det traktorer og motorer, som det nye selskab skal fremstille. Men på sigt kan det komme på tale at producere andre landbrugsmaskiner.

- Det kan eksempelvis blive mejetærskere, siger Paolo Monferino.

Distributionen af maskinerne fra Shanghai New Holland kommer til at foregå gennem de allerede eksisterende salgskanaler, som Shanghai Tractor har.

Fra kinesisk side bliver der givet udtryk for, at joint venture selskabet skal være en del af globaliseringen af den kinesiske økonomi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Shanghai Tractor er førende kinesisk producent af traktorer i effektklassen 50-65 hestekræfter.

CNH har allerede et joint venture i Kina, nemlig Harbin New Holland, og med den nye aftale vil der være New Holland traktorer i alle effektklasser til rådighed på det kinesiske marked.