Abonnementsartikel

Den lokale andel forsøger at afsætte sit teleselskab, der har et underskud på over to millioner kroner

Landsforeningen den lokal andel er ved at miste fodfæstet på telemarkedet efter bare et år. Derfor forsøger andelsforeningen nu at afsætte det nødlidende tele- og energiselskab DTE A/S, der har et underskud på cirka 2,1 millioner kroner.

Den lokale andel vil overdrage de 8.000-9.000 telefonabonnenter til TelePassport A/S for at slippe af med det økonomiske underskud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kræver imidlertid, at to aktionærer, det tidligere Skærbæk Olie ApS og Sundeved Handelsselskab, der nu er fusioneret med DLG i selskabet Sydjyllands Andels Grovvare (SAG), sælger deres aktier.

Men det vil SAG ikke, for den lokale andel vil have aktierne i DTE A/S til spotpris, skriver JydskeVestkysten.

Det drejer sig om værdien af selskabets goodwill, der kan afsættes på baggrund af de 8.000-9.000 abonnenter.

Den reelle værdi

Det er kun få uger siden, Landsforeningen meldte ud, at hver eneste abonnent har en værdi af 1.000-3.000 kroner.

- Vi kunne sælge DTE i dag for en rigtig stor sum penge. Et sådant selskab med abonnenter har en meget høj handelsværdi, slår dla"s direktør Åge Staun fast i Andelsbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herman M. Pedersen, direktør i SAG, siger, at værdien af goodwill er sat til 2,2 millioner kroner.

- Hvis der er 8.000 abonnenter, og hver af dem har en værdi af blot 1.000 kroner, taler vi om otte millioner kroner og ikke to, siger Herman M. Pedersen til JydskeVestkysten.

SAG vil gerne sælge sine aktier i DTE, men det skal være til den reelle værdi. Det var Skærbæk Lokalforening, der i sin tid tegnede 20-25 pct. af abonnenterne.

Succes

Mens DTE har tabt sin aktiekapital har DLG succes på telemarkedet med selskabet DLG Service. På blot et år har grovvarekoncernen nærmest fordoblet antallet af tele-abonnenter til 82.000, hvoraf cirka halvdelen er landmænd, skriver Andelsbladet.

De to selskaber kæmper i princippet om de samme kunder. Men hvor DLG Service har et kundegrundlag, der rækker ud over landbruget, har DTE udelukkende satset på kunder blandt landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skærbæk og Sundeved valgte i fjor at forlade den lokale andel og fusionere med DLG. Specielt Herman M. Pedersen var en varm fortaler for fusionen.

DTE A/S har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling den 4. april 2001. Aktionærerne Skærbæk Lokalforening og Sundeved Andel er ikke inviteret, skriver JydskeVestkysten.