Abonnementsartikel

Høng landbrugsskole ser optimistisk på fremtiden

Høng Landbrugsskole kom ud af regnskabsåret 2000 med et overskud på en halv million kroner før skat.

Forstander Karl-Åge Hornshøj Poulsen, Høng Landbrugsskole, begrunder det positive resultatet med øgede aktiviteter som den primære årsag. Men en kursgevinst har også sat sit præg på årsregnskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig har skolen opnået et rekordstort antal årselever på 88. Det svarer til en fremgang på 15 pct. i forhold til året før, hvor der også var elevfremgang på skolen.

Budgettet for år 2001 tegner til yderligere fremgang, oplyser landbrugsskolen.

- Det er tilfredsstillende især i betragtning af, at man i disse år har de mindste ungdomsårgange i mange år. Mange erhvervs- og landbrugsskoler har problemer med faldende elevtal og dermed økonomiske problemer på grund af de små ungdomsårgange. Disse problemer, som for mange kun kan løses ved fusioner eller skolenedlæggelser, har vi undgået, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen, Høng Landbrugsskole.

Høng har haft succes med at tiltrække nye grupper af elever samtidig med, at skolen for et par år siden begyndte at udbyde alle skolemoduler i landbrugsuddannelsen.

Forstander Karl-Åge Hornshøj Poulsen mener, at det er en direkte forudsætning for overlevelse på lang sigt, at den daglige drift er i balance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Høng Landbrugsskole har en egenkapital på 13 millioner kroner.

- Skolen har et godt udgangspunkt for at fortsætte, og fremtiden ser lys ud, når man ser på antallet af tilmeldte elver i det kommende år, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen.