Selvom disciplinen næppe nogensinde kommer på det Olympiske program, så var der ganske pæn interesse for Danmarksmesterskaberne i minigraver, hvor man fredag den 13. april afgjorde de indledende runder hos 17 Loxam-afdelinger spredt rundt i landet.

Omkring 100 deltagere blev ved de 17 forskellige "åbne huse" hos Loxam barberet ned til 17 finalister, som skal dyste om DM i minigraver. Finalen er berammet til fredag den 11. maj på årets store E & H messe i Herning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Igen i år viste de indledende runder, at deltagerne er utrolig dygtige og præcise til at håndtere minigraverne. Det har været en udfordring at tilrettelægge en finale, som lever op til den høje standard. Men jeg mener, at det er lykkedes os at finde fire krævende discipliner, som både vil udfordre finalisterne og sikre god underholdning for publikum, siger administrerende direktør Hanne Baunsgaard fra Loxam Danmark, der står bag DM for minigraver.

Som i de 17 indledende runder kommer finalen til at foregå i en halvanden tons gravemaskine eller såkaldt ?minigraver med kipbar planerskovl?. Det er en maskintype, som er blandt de mest benyttede i bygge- og anlægsvirksomhederne.

Dorset som kommentator

Danmarksmesteren i minigraver 2012 vil foruden æren og pokalen blive belønnet med et rejsegavekort på 10.000 kr., ligesom der er trøstepræmier og pokaler til nummer 2 og 3.

Ligesom sidste år vil stand up komikeren Sebastian Dorset kommentere finalen, så der bliver helt sikkert fart over feltet og masser af god underholdning for publikum.

Der er startskud til finalen fredag den 11. maj kl. 11.00, og Loxam regner med, at Danmarksmesteren er fundet i god tid inden kl. 15.00, hvor der er præmieoverrækkelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi glæder os meget til en underholdende og retfærdig afvikling af finalen, og håber på at se masser af kolleger til finalisterne, samarbejdspartnere og andre interesserede på messen, siger Hanne Baunsgaard.

Se også videoindslaget fra de indledende runder hos Loxam i Viborg på maskinteknik.dk