Abonnementsartikel

Den danske koncern Foss A/S er verdensomspændende leverandør af højteknologisk udstyr til at analysere korn

Korn og kornprodukter analyseres i store dele af verden ved hjælp af udstyr fra den danske, familiejede virksomhed Foss A/S, der er repræsenteret af salgs- og servicevirksomheder i 18 lande.

Koncernens nyeste analyseudstyr, Infratec 1241, kan analysere hele kerner, og udstyret kan tilsluttes satellitter og internettet. Dermed er det muligt at overvåge apparaterne overalt i verden og at sikre optimal kalibrering. Ifølge Foss er udstyret derfor både hurtigt, præcist og nemt at anvende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udstyret er udviklet til hurtigt og pålideligt at analysere kornets indhold af forskellige kvalitetsparametre som protein, vandprocent med mere.

Infrarød

Teknikken i udstyret er såkaldt NIT-teknologi, hvilket står for Near Infraread Transmittance. Det er en teknik, der betyder, at de hele kerner ikke skal præpareres eller på anden måde have en særlig behandling, før de hældes i analyseapparatet.

Infratec 1241 er umiddelbart i stand til at analysere kerner af forskellig størrelse lige fra små rapskerner til store majskerner.

Selve analysen af kernerne foregår i løbet af få sekunder, og ifølge Foss kan udstyret uden problemer betjenes af uøvet personale, som blot hælder kernerne i maskinen, trykker på startknappen og dernæst aflæser analyseresultatet eller sender resultaterne direkte til en printer eller til en ekstern pc.

1.000 i Frankrig

Alene på det franske marked anvendes cirka 1.000 analyseapparater fra Foss, fortæller direktør Søren Berg, Foss France.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han præsenterede Foss-produkterne tidligere på året på den store franske landbrugsmesse SIMA.

Ifølge Søren Berg har Foss omkring 70 – 80 procent af det franske marked for den slags analyseudstyr, og han mener, at en del af forklaringen på selskabets succes på det franske marked er, at afgrøderne i dagens Frankrig handles ud fra kvalitetsnormer og ikke som tidligere blot volumen.