Abonnementsartikel

CNH-regnskabet for første kvartal viser et nettotab på 67 millioner dollars

Omsætning i CNH-koncernen blev 160 millioner dollars lavere i årets første kvartal sammenlignet med første kvartal 2000. Omsætningen nåede 2,45 milliarder dollars i januar kvartal mod 2,61 milliarder dollars året før.

Ifølge kvartalsmeddelelsen fra CNH var omsætningen stort set uændret, når der korrigeres for blandt andet frasalg af virksomheder og ændrede valutakurser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Driftsresultatet i koncernen blev betydeligt forbedret i årets første tre måneder med en fremgang fra 31 millioner dollars i 2000 til 91 millioner dollars i år.

Alligevel ender bundlinjen med at vise et nettotab på 67 millioner dollars i januar kvartal mod 54 millioner dollars i tab i første kvartal 2000.

Ifølge CNH skyldes det dårligere nettoresultat blandt andet en nedskrivning af værdien af koncernens investering i Tyrkiet samt mere ufordelagtige skattetakster og tab i kapital-selskabet CNH Capital.

Bedre end ventet

- Overordnet har vi i første kvartal klaret os bedre end ventet, siger Paolo Monferino, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør i CNH.

Han ser med tilfredshed på, at koncernen har fremgang i salget af landbrugsmaskiner i Amerika og Vesteuropa trods nedgang i markedet. Til gengæld faldt salget af entreprenørmaskiner på de fleste markeder, hvilket svarer til den generelle nedgang i entreprenørbranchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores restruktureringsplan går som planlagt, og vi har tillid til, at vi vil nå vores målsatte forbedring af driftsresultatet på 300 millioner dollars som følge af fusionsgevinster og dermed nå et driftsresultat for hele året på 400 millioner dollars, siger Paolo Monferino.

Antallet af beskæftigede i koncernen faldt i løbet af første kvartal med 1,4 procent fra 31.000 til 29.700, hvoraf de 1.100 var beskæftiget på virksomheder, som nu er afhændet.