Abonnementsartikel

Mund- og klovesyge får nu den britiske regering til at forbyde madaffald til fodring af svin

Den britiske regering vil forbyde anvendelse af madaffald til svin for at forhindre nye mund- og klovesyge epidemier i fremtiden.

Den britiske landbrugsminister Nick Brown sagde torsdag den 3. maj i parlamentet, at det bliver forbudt at fodre svin med madaffald fra den 24. maj 2001.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regeringen vil også i samarbejde med lokale myndigheder samt sundheds- og toldmyndighederne skærpe kontrollen med importeret kød, især fra privatpersoner, for at forhindre at såkaldt "bushmeat" bliver bragt ind i landet. Det oplyser Danske Slagterier.

Fodring af svin med madaffald på en gård i Northumberland menes at være årsagen til den omfattende mund- og klovesyge epidemi, som ramte Storbritannien i februar. Via de smittede svin på gården blev sygdommen spredt til får, som i den periode blev handlet og transporteret livligt over hele landet.

Mund- og klovesygen har indtil nu kostet Storbritannien næsten 12 mia. kr., heraf over syv mia. kr. i kompensation for dyr, der er blevet slået ned. Dertil kommer tab på mange milliarder kr. i turistindustrien.

Siden det første udbrud er der nu konstateret 1.543 tilfælde af sygdommen.