Abonnementsartikel

Byboeres overtagelse af landbrugsejendomme fører til mere vanrøgt, mener Dansk Folkeparti

Dansk Folkepartis landbrugsordfører Christian H. Hansen arbejder på et forslag om, at hesteejere skal bestå en prøve i at holde heste. I undervisningen, der skal føre til hestekørekortet, skal indgå alt omkring hestens pleje, føde, kørsel med hest og rideorientering.

- Det er kendetegnende, at mange af de folk, som bliver taget i vanrøgt, forklarer, at opgaven med at passe hesten var vokset dem over hovedet, forklarer Chr. H. Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forslaget er inspireret af formanden for Hestens Værn, professor Henning Staun fra Landbohøjskolen, som har erklæret sig foruroliget over de stigende problemer med vanrøgt af heste, oplyser Chr. H. Hansen.

- Flere og flere realiserer drømmen om en nedlagt landbrugsejendom og får derved staldplads til heste. Det er med garanti ikke af ond vilje, at vanrøgten sker, men mange af disse fritidslandmænd har ganske enkelt ingen forståelse for og indsigt i, hvordan man passer en hest, fortsætter Christian H. Hansen.

Han henviser til statistik fra Hestens Værn om, at der sidste år blev indgivet omkring 125 anmeldelser om vanrøgt af heste. Det er en stigning på en fjerdedel på fem år.