Abonnementsartikel

Bredsgaard i Kjellerup har patenteret flere funktioner på en ny pakke- og netmaskine, som præsenteres senere på året - Skovmaskiner bliver forretningens fjerde "ben" og skal være med til at sikre grundlaget for forretningen i fremtiden

Hos Bredsgaard A/S i Kjellerup, arbejdes der for tiden med flere maskiner, der skal løse nogle af de aktuelle opgaver i juletræsdyrkningen, og med præsentation af en af maskinerne på årets Langesømesse i august vil Bredsgaard kraftigt understrege, at forretningen nu er baseret på fire "ben", nemlig også skovmaskiner foruden maskiner og produkter til landbruget, entreprenørbranchen og have-park-området.

- Den maskinhandler, der kun baserer sin forretning på traktorer og mejetærskere til landbruget, tror vi, ikke overlever. Vi mener, man skal have flere "ben" at stå på og helst også have nogle nicheprodukter. Det er derfor, vi har besluttet også at satse på skovmaskiner.

Det siger Ivan Tang (34), der er administrerende direktør i Bredsgaard A/S i Kjellerup og svoger til ejeren, Bent Hansen (28), der er manden med idéerne til nicheprodukterne, som skal sikre Bredsgaard-virksomheden en bid af markedet for skovmaskiner.

Maskine skal lanceres på Langesømessen

For tiden arbejder Bent Hansen således med finpudsningen af en pallepakker og netmaskine, der automatisk netter og pakker juletræer på paller.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Prototypen har kørt cirka 10.000 juletræer igennem, og det er erfaringerne herfra, der nu skal indarbejdes i en nulserie på 5 maskiner.

- Den skal blandt andet vægtreduceres, så også mindre traktorer kan køre med maskinen, men ellers er det kun små optimeringer af funktionerne, for maskinen virker, som den skal, siger Ivan Tang

- Derefter er det planen at producere fem maskiner, som vi vil sælge til afprøvning hos nære kunder, som vi efterfølgende kan bruge som yderligere referencer.

- Vi vil være helt sikre på, at alt på maskinen fungerer, som det skal, inden præsentationen på Langesømessen.

Vil løse problemet med rodsvampe

Idéen med at satse på juletræsmarkedet er ikke ny. Inden Bent Hansen overtog Bredsgaard, havde han i sin forretning, Sdr. Rind Maskinservice ved Viborg, en del skovkunder, og det er opfordringer herfra, der har givet idéen til udvikling af pakke og netmaskinen, som i øvrigt har medført flere nye konstruktioner, som er blevet patenteret.

Men det er ikke den eneste specialmaskine, der er på bedding.

En kunde har opfordret Bredsgaard til at konstruere en rodskære-maskine. Flere juletræsdyrkere har aktuelt problemer med rodsvamp i deres kultur. Dette problem fjernes ikke med den normale rodfræsning, der gennemføres efter fældning.

En kunde har derfor foreslået en maskine á la en roeoptager, som skærer rødderne over i jorden, så rodklumpen kan tages op og fjernes. Den opgave er Bent Hansen også i gang med at løse på værkstedet i Kjellerup.

- Jo, vi vil gerne være skovbranchens Georg Gearløs, slutter Ivan Tang.