Stiga vil være med fremme, når det gælder markedet for robotplæneklippere. Derfor lancerer de Autoclip-serien, som er en ny generation af klippere, der efter en simpel indstilling kører hele sæsonen uden behov for indblanding. Man kan eksempelvis stille maskinen til at køre på faste tidspunkter i løbet af ugen, så man kan være sikker på, at der altid er et nyklippet græstæppe.

Stiga oplyser desuden, at robotten finklipper græsset, så det falder ned i plænen og fungerer som gødning. Dermed er det ikke nødvendigt at samle græsset op, og mængden af gødning kan begrænses.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Autoclip kører ubesværet op ad skråninger med hældninger på op til 27 grader, og den er desuden meget støjsvag. De nye robotklippere klarer områder op til 4000 kvadratmeter, og det er derfor ikke kun villaejere, der kan få glæde af den, men også kommuner og virksomheder. Et kabel afgrænser klippeområdet, og gør robotklipperen skånsom ved buske og planter.

Stor driftsikkerhed

Autoclip-serien er desuden miljøvenlig. Klipperne har et kraftigt lithium-batteri, der har to til tre gange så lang levetid som traditionelle batterier. Autoclip 500 og 700-modellerne kører op til seks timer på en opladning, og maskinerne er ifølge producenten så solide, at de kan klippe 12 timer om dagen.

Og for at det ikke skal være løgn, så sørger klipperne selv for genopladning og fortsætter ufortrødent, hvor de sluttede sidst. De store modeller har endda regnvejrssikring, så den selv kører tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne.

Autoclip er i øvrigt også sikret mod personskader. Hvis klipperen vælter, vendes eller løftes, stopper både motoren og kniven. Klippen er desuden udstyret med en knivbeskyttelse, der forhindrer klipperen i at køre hen over små genstande, som eksempelvis legetøj.

Med 500 og 700-modellerne er der heller ikke grund til at frygte tyveri. Klipperne er sikret med adgangskode og alarm, og prøver man at løfte klipperen uden at koden er indtastet, så går alarmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyeste robotteknologi

Autoclip-serien opfylder ifølge Stiga alle behov, uanset om der er tale om privat eller professionel brug. Autoclip-robotterne har et væld af funktioner, de er driftsikre og har en kapacitet og holdbarhed, der betyder, at de kan klare intensiv brug i flere år.

Autoclip fås i tre størrelser. 100-serien dækker behovet i de fleste private hjem, 500-serien er velegnet til større haver, og 700-serien er udviklet til rigtig store have og professionel brug som eksempelvis kommuner. Autoclip 100-serien startes ved tryk på startknap, mens de øvrige skal programmeres.