Abonnementsartikel

Østsjællands Andel fejrer torsdag den 31. maj 2001 100 års jubilæum

Den 1. juni 2001 er det 100 år siden, Østsjællands Andel, ØA, blev stiftet af en gruppe landmænd på Stevns.

ØA har ændret sig meget på 100 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men mest på overfladeden. Fundamentet er nemlig helt uændret. Det skriver ØA"s formand, Jørgen H. Mikkelsen i et blad, der er udsendt i anledningen af jubilæet.

Stevns Andels Foderstofforening, som foreningen hed den gang, blev stiftet, fordi landmændene ville gøre en fælles indsats for at sikre deres bedrifter bedst mulige kår.

- Det er i al sin enkelthed også grundlaget for foreningen og forretningen i dag. Derfor lægger vi fortsat uhyre meget vægt på at have kontakt til og et stærkt lokalt engagement blandt medlemmerne, skriver Jørgen H. Mikkelsen.

I hele landet

Omfanget af foreningens forretninger er steget voldsomt gennem de 100 år. Formanden mener, at det er ØA"s opgave at bidrage til værditilvæksten i landbruget og samtidig sikre det økonomiske fundament for en fortsat udvikling i ØA.

- Der skal være penge til udvikling. Hverken mere eller mindre. Resten skal ud til landmændene, skriver Jørgen H. Mikkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden håber, at ØA fortsat vil fungere som en levende, effektiv og attraktiv samarbejdspartner for danske landmænd.

Østsjællands Andel lader sig bestemt ikke begrænse af foreningens navn. ØA har i 2001 afdelinger fordelt på Sjælland, Lolland-Falster, Fyn og Midt- og Vestjylland.

ØA holder reception for leverandører, kolleger og venner i afdelingen i Karise torsdag den 31. maj fra kl. 11.30 – 15.00.