Abonnementsartikel

Borgerne ved Spjald og i Riis kan se frem til et inferno af buldrende traktorer i weekenden, hvor juni bliver til juli

Op mod 40 traktorer deltager i kampen om amtsmesterskabet i fem forskellige vægtklasser, når Ringkøbing Amts Landboungdom holder traktortræk lørdag den 30. juni 2001.

Deltagerne har kvalificeret sig gennem stævner afholdt af de lokale landboungdomsforeninger i Ringkøbing Amt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vinderne af amtsmesterskabet går videre i kampen om Danmarksmesterskaberne, der holdes næste år.

Flere end 60 frivillige hjælpere vil sørge for, at arrangementet glider optimalt, så publikum kan nyde dieselrøg, turbohvin, brølende hestekræfter, spænding og grillpølser.

Stævnet holdes på et areal fem kilometer syd for Spjald ved NCC"s asfaltfabrik fra kl. 11.00.

Traktortræk-entusiaster , der stadig har deres hørelse intakt efter lørdagens arrangement, kan fortsætter til det midtjyske og endnu et stævne.

Full Pull i Riis

Midtjysk Landboungdom advarer borgerne i Riis om kraftige rystelser søndag den 1. juli 2001. Det er dog ikke dommedag, der rammer den lille by ved Give. Riis bliver for en dag hjemsted for et traktortræk-arrangement.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det går ikke stille for sig, når de kraftfulde traktorer spændes for den 22 tons tunge slæde, der skal trækkes hen over banen på 100 meter, oplyser Midtjysk Landboungdom, der arrangerer stævnet.

Traktorerne inddeles i fem vægtklasser op til 12 tons. Den største klasse må være firehjulstrukne.

Foreningen regner med, at de veltrimmede traktorer kan præstere mange "Full Pull"s", som det hedder, når slæden trækkes alle 100 meter.

- Vi håber at der kommer mange folk fra både land og by og ser, at traktorer kan andet end pløje, harve, så og skabe kødannelser med 30 kilometer i timen på landeveje, oplyser Jørgen Arndal Nielsen, formand for Midtjysk Landboungdom.

Traktortrækket begynder kl. 10.00 hos Karl Hauge på Vejlevej 186, hvor det er muligt at krydre dagen med køb af øl, vand, is og pølser.