Abonnementsartikel

New Holland introducerer nye stormejetærskere - og allerede i indeværende høst vil fem CX-modeller køre i Danmark

Mange har snakket om, at New Holland var på vej med en serie nye mejetærskere – og nu er det officielt, at en splinterny serie CX-modeller har set dagens lys ved en præsentation for den internationale presse i Toulouse i Frankrig.

Den nye CX-serie har været under produktudvikling i fem år, og de otte modeller er dermed godt gennemtestede – også i Danmark, hvor der i al hemmelighed blev testet maskiner i høsten 2000.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De otte modeller fordeler sig på fire modeller i en 700-serie, hvor alle har fem rystere, og på fire modeller i en 800-serie, hvor alle modeller har seks rystere.

Der er således tale om traditionelle rystermaskiner, men takket være en ny konstruktion af broen og cylinderen er kapaciteten væsentligt forøget. Selv opgiver New Holland kapaciteten til at være 15 procent højere end på andre gængse rystermejetærskere.

Selv med den høje kapacitet har New Holland ikke givet køb på kvaliteten af udbyttet i såvel kerne som halm, fremhæver firmaet og peger på, at maskinernes kapacitet er stor hele vejen gennem tærske- og renseprocessen.

Udover kapacitet har New Holland i CX-serien lagt vægt på førerkomfort, betjeningsvenlighed, let adgang til service og holdbarhed.

New Holland Danmark har allerede solgt fem maskiner til danske gårde, og disse maskiner vil i den kommende høst blive demonstreret rundt i Danmark for interesserede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin trykte udgave den 13. juli beskriver MaskinBladet CX-serien mere indgående.