Abonnementsartikel

Fra den 15.-17. oktober gennemføres et dansk eksportfremstød i Polen, hvor blandt andet maskinstationer er en mangelvare.

Danske virksomheder, som gerne vil ind på det polske marked, får nu mulighed for at komme med i et erhvervsfremstød fra den 15.-17. oktober i år. Erhvervsfremstødet er rettet specielt mod små- og mellemstore danske virksomheder, som ønsker at opbygge et distributionsnet, finde underleverandører eller udbygge et eksisterende kontaktnet i Polen.

For landmænd er der næppe noget at hente i eksportfremstødet, men for fødevareproducenter og maskinforretninger med ressourcer til at ekspandere kan Polen vise sig at blive et attraktivt bekendtskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er meget interessante muligheder for maskinstationer i Polen. Der findes stort set ingen dernede, men der er et stort behov. Er der nogle danske maskinstationer, som kan se mulighederne i det polske landbrug - som står overfor voldsomme moderniseringer i disse år - vil de have en oplagt mulighed for at komme ind på markedet, siger Jens Kvorning, chefkonsulent i Håndværksrådet.

Polen er interessant

Den danske delegation skal ned til Polens rigeste landbrugsområde, og Polen er valgt, fordi det bliver et stadig mere interessant marked for danske virksomheder. Desuden er der gode muligheder for at finde underleverandører, som kan levere hurtigt og til meget konkurrencedygtige priser, skriver Håndværksrådet i forbindelse med markedsføringen af eksporttiltaget.

Deltagende virksomheder får tre dage i Polen med deltagelse på Poznan-messen med egen stand på ni kvadratmeter. Desuden afholdes et informationsseminar og kontaktmøder, hvor mulige partnere kan findes. Endvidere er der mulighed for at tage ud at besøge partnere.

Prisen for denne pakke er 9.500 kr. – dertil kommer 3.700 kr. for fly og hotelophold samt lokal transport i Polen. Tilmeldingsfristen er den 8. august.

Før afrejsen afholdes et kursus i eksportudvikling over tre mandage, som både er for deltagende virksomheder og andre interesserede. I tilknytning til kurset får virksomhederne en konsulent stillet til rådighed i 15 timer. Prisen er 9.250 kr. med en rabat på 2.500 kr. for dem, der også tager med til Polen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Interesserede virksomheder kan kontakte Håndværksrådet for yderligere oplysninger.