Abonnementsartikel

Scantruck A/S i Skive har en ambitiøs målsætning om, at firmaets forhandling af entreprenørmateriel fra Case skal opnå en markedsandel på 10 procent i hele Norden i 2004

Den succesfulde Skive-virksomhed, Scantruck A/S, har netop overtaget importen af entreprenørmaskiner fra Case. Dermed lægger Scantruck op til yderligere ekspansion, og målet er klart.

- I 2004 vil vi med Case have en markedsandel på 10 procent i hele Norden inden for Case-linjen – og det når vi, siger firmaets direktør Bo Sundroos, med overbevisning i stemmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den udvikling, som Scantruck har været inde i, siden Bo Sundroos og tre kolleger var med til at grundlægge firmaet i maj 1996, tyder meget på, at der er alvor bag de store mål.

Firmaet har ekspanderet kraftigt siden det blev grundlagt som en udløber af N.C. Nielsen i Balling med det formål at fokusere skarpt på afsætningen af Manitou entreprenørmateriel, som N.C. Nielsen havde agenturet for.

Stigende omsætning

Scantrucks første regnskabsår dækkede ikke et helt år, men alligevel blev omsætningen 36 millioner kroner.

Allerede året efter flyttede Scantruck til 1.600 kvadratmeter nye bygninger i Skive, og omsætningen nåede dette år op på 77 millioner kroner. I 1998 rundede firmaet 100 millioner kroner i omsætning. Og i 1999 var det allerede nødvendigt at opføre yderligere 1.800 kvadratmeter lokaler. I 2000 rundede omsætningen 200 millioner kroner.

Fortsat fremgang

I indeværende regnskabsår ventes yderligere fremgang, og om kort tid indledes byggeriet af endnu en stor tilbygning. Det aktuelle medarbejderantal er på cirka 50, som dels arbejder i hovedsædet i Skive og dels arbejder direkte fra servicevogne over hele landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er således på meget få år sket en voldsom udvikling, siden firmaets første fire medarbejdere rykkede ind i et lille parcelhus ved siden af N.C. Nielsen.

Udgangspunktet var forhandling af teleskoplæssere, trucks og lignende fra Manitou. I 1998 kom forhandlingen af alle typer lifte fra firmaet Genie på programmet, og den 1. september 2000 fik Scantruck forhandlingen af Case entreprenørmaskiner i Norge og Sverige. I den anledning etablerede Scantruck en afdeling i Oslo, som i dag beskæftiger tre-fire medarbejdere, der fungerer som støtte for det net af forhandlere, som står for salget og den opfølgende service i de to lande.

Fra den 1. juni i år forhandler Scantruck også Case entreprenørmaskiner i Danmark sideløbende med den hidtidige importør, som fortsætter frem til den 31. december i år.

Når direktør Bo Sundroos, salgschef Peter Daugbjerg og koordinator Frank Kirk bliver bedt om at forklare, hvorfor det er lykkedes Scantruck at skabe sig en solid position på markedet på meget få år, nævner de flere forhold.

- For det første er vi et ungt team med en gennemsnitsalder først i trediverne, siger Bo Sundroos, der selv er 33 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tror, at det giver en anden ånd end i mange andre virksomheder, for vi tænker og arbejder på en anden måde, end man gør i virksomheder med en betydeligt højere gennemsnitsalder, siger direktøren.

Han fremhæver desuden, at Scantruck har en klar vision om, at kunder skal føle sig velkomne i firmaet, uanset, hvordan og hvorfor de henvender sig.

- Der er meget kort vej, fra folk henvender sig i receptionen, til de bliver stillet ind til den rigtige medarbejder, som kan give et svar. Vi kan også stille videre til sælgerbilerne, og vi ringer altid hurtigt tilbage til kunderne. Og vi lægger også stor vægt på at være hurtigt fremme med servicebilerne, forklarer Bo Sundroos.

- Vi har et stort kommunikationssystem, som gerne skulle sikre, at folk ikke går tomhændet herfra, uanset om de søger svar på et lille spørgsmål eller er på udkig efter en stor entreprenørmaskine, siger han.

Kendt navn

Efter kun fem år på markedet er ledelsen i Scantruck glade for at konstatere, at firmaet har formået at slå sit navn fast på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle kender Scantruck, og vi oplever det positive, at folk ligefrem sender uopfordrede ansøgninger om job i firmaet, siger koordinator Frank Kirk.

Han tilføjer, at hans næste opgave bliver at forbinde Scantruck med navnet Case i lige så høj grad, som markedet forbinder firmaet med mærket Manitou.

- Samtidig skal vi markedsføre 38 nye modeller, som Case er på vej med, fortæller Frank Kirk.

- Vi vil også gerne signalere, at Case har fået en ny, økonomisk stærk importør i Danmark, og at vi også dækker Norge og Sverige, tilføjer salgschef Peter Daugbjerg.

- Det er også vigtigt for os at fastslå, at vi har en volumen og dermed en gennemslagskraft, som betyder, at vi kan fortsætte med det servicekoncept, som vore nuværende kunder allerede kender, og som vi ofte får ros for, siger Peter Daugbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at Scantruck også er i færd med at investere i et ganske betydeligt reservedelslager, som sikrer kunderne den nødvendige back-up.

- Netop reservedelsforsyningen er et meget vigtigt element, når kunderne skal ydes en optimal service, siger han.

I tilfælde af nedbrud hos kunder garanterer Scantruck at være fremme inden for to timer, og det koncept skal overføres til Case.

På Sjælland

Inden sommerferien næste år har firmaet ifølge ledelsen etableret en afdeling på Sjælland med udstilling, værksted og administration.

Allerede nu dækkes markedet på Sjælland af sælgere og montører, og desuden repræsenteres Scantruck indtil videre med reservedele på Sjælland fra Karlslunde, hvor der er en afdeling af N.C. Nielsen, der fortsat har samme ejerkreds som Scantruck.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores sjællandske afdeling kan også fungere som en form for trampolin til det svenske marked, som er rykket betydeligt tættere på med Øresundsbroen, siger Bo Sundroos.

Godt supplement

Hos Scantruck er der stor glæde over den nye Case-forhandling, som ifølge ledelsen supplerer Manitou- og Genie-programmerne.

- Med Case-forhandlingen er vi blevet full-line leverandør til entreprenørfaget, og vi har nu tre stærke ben at stå på, siger Bo Sundroos.

Han tilføjer, at Scantruck har oplevet en utrolig stor opbakning fra Case, som har en medarbejder ansat, der udelukkende skal tage sig af Scantruck.

- Dermed har vi altid direkte adgang til Case, og med lanceringen af 38 nye modeller har vi samtidig fået nogle ordentlige kugler i kanonerne, siger Peter Daugbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at Scantruck er stolt over at have fået Case-forhandlingen.

- Vi er også ydmyge over for opgaven. Men vi er sikre på, at vi kan løfte den i kraft af ordentlig management og engagement samt en usædvanlig entusiasme fra vore medarbejdere, tilføjer han.

For yderligere at styrke indsatsen har Scantruck ansat en ny produktchef, Henrik C. Rasmussen, der bliver ansvarlig for de største Case-maskiner i Danmark.