Abonnementsartikel

Aarhusegnens Andel med hovedkontor i Galten overtager den 1. august 2001 Sevel Mølle KS, som i syv år har været ejet og drevet af Søren Erik Hedegaard

Aarhusegnens Andel med hovedkontor i Galten mellem Aarhus og Silkeborg overtager den 1. august 2001 Sevel Mølle KS, som ejes af Søren Erik Hedegaard. De to grovvareselskaber har de seneste par år samarbejdet på fodersiden, idet Sevel Mølle har hentet foder fra Aarhusegnens Andels tre produktionssteder i Galten, Brædstrup og Malling.

I dette forår har Sevel Mølle taget et nyt produktionsanlæg i brug og producerer en del af foderblandingerne selv. Aarhusegnens Andel har udnyttet sin produktionskapacitet på 300.000 tons fuldt ud, og det er derfor en tiltrængt forøgelse, der kommer med overtagelsen af det nye anlæg i Sevel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er naturligt for os at afhænde vores virksomhed til den samarbejdspartner, vi har haft det bedst med i den syvårige periode, vi har skabt og drevet Sevel Mølle, siger direktør Søren Erik Hedegaard, Sevel Mølle.

- Vi afhænder forretningen, fordi vi ser store muligheder for at udvikle Sevel Mølle sammen med Aarhusegnens Andel. Vi har i den periode, vi har samarbejdet, kun haft gode oplevelser med det foder, der udvikles og produceres, og vi ønsker at blive en del af den virksomhed, som bygger på kvalitet og troværdighed, tilføjer han.

Hele personalet i Sevel Mølle fortsætter som ansatte i Aarhusegnens Andel.

Fremgang

Aarhusegnens Andel har netop offentliggjort sit regnskab for første halvår. Omsætningen steg 16 procent i årets første seks måneder i forhold til året før og beløber sig til 419 millioner kr.

Også indtjeningen ligger over det budgetterede. Og egenkapitalen er på knap 124 mio. kr., hvilket giver en soliditet på over 40 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De kunder, der hidtil har handlet i Sevel Mølle, får nu mulighed for at tegne sig som medlemmer og dermed få del i og indflydelse på virksomheden Aarhusegnens Andel, som har 3.600 andelshavere og 126 medlemmer i repræsentantskabet.