Abonnementsartikel

Britiske økologer anklager den engelske regering for ikke at have en økologisk strategi og dermed ikke udnytte det økologiske potentiale i landet

Den engelske økologi-organisation, The Organic Targets Campaign, anklager den britiske regering for at svigte landbruget ved ikke at fremlægge en strategi for økologien, skriver Farmers Weekly.

Organisationen har derfor lanceret sin egen plan for økologiens plads i britisk landbrug i et forsøg på at få regeringen til at handle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Regeringens manglende politik på området har forhindret landbruget i at udnytte det stærkt voksende økologiske marked, hævder The Organic Targets Campaign, hvis mål er at 30 procent af det engelske og walisiske areal skal dyrkes økologisk i 2010. På det tidspunkt er det organisationens mål, at 20 procent af markedet for fødevarer bør dækkes af økologiske produkter.

Koordinator i The Organic Targets Campaign, Catherine Fookes, henviser i Farmers Weekly til, at de europæiske lande, der har en stor andel af økologi, har valgt en langt mere strategisk tilgang til den økologiske udvikling.

The Organic Targets Campaign påpeger, at en af de største udfordringer for den økologiske produktion i Storbritannien er holdningen hos landbrugets establishment. Og ifølge organisationen er landmændenes bekymring for myndigheders og organisationers holdning til økologi væsentlige barrierer for at omlægge til økologisk drift.

Blandt de helt konkrete forslag fra The Organic Targets Campaign er et ønske om information og uddannelse af landmænd samt introduktion af en økologisk indkøbspolitik på hospitaler, skoler og lokale myndigheder.