Abonnementsartikel

De helt store traktorer stiller høje krav til dækkenes ydeevne - og nu har Michelin et tilbud

Større traktorer og større afstande mellem markerne. Det er virkeligheden for flere og flere planteavlere, som nok har kunnet finde de store traktorer, men ofte ikke dækkene, der matcher de mange hestekræfter.

Men nu har Michelin et tilbud, der skulle matche kravene. Dækket hedder Mach X Bib, og er slangeløst. Det er meget bredt, og derfor ikke egnet til at køre i en plovfure. Men så er begrænsningerne også opbrugte ifølge Michelin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lavt jordtryk

Det nye Mach X Bib dæk er for eksempel meget velegnet til brug i kombination med kombinationer til jordbearbejdning – fx såkombinationer.

Michelin fremhæver, at dækket med sine runde skuldre og store bæreflade giver mindre kompression af jorden, hvilket er af stor betydning for jordens ydeevne.

Mønstret giver også en god trækkraft, og der er ifølge Michelin tale om reduktion i hjulslippet på fem til 15 procent i forhold til konventionelle dæk.

Også til vej

Mach X Bib dækket er også konstrueret til at køre med tunge læs på vejen, og det kan bruges helt op til hastigheder på 50 km i timen.

Den store luftvolumen i kombination med et relativt lavt dæktryk skulle give en god komfort ved kørsel på vej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dækket fås i to størrelser, nemlig:

Det største af disse to kan ved en hastighed, der ikke overstiger 10 km i timen og et dæktryk på 1,6 bar bære 7,6 tons pr. dæk. Ved samme tryk og en hastighed på 30 km i timen kan dækket bære seks tons.

Tilsvarende kan det mindste af Mach X Bib dækkene bære henholdsvis fem tons og 3,9 tons.

Hvis dæktrykket sænkes bliver den maksimale bæreevne mindre.

Det største af dækkene har en diameter på 1948 mm og det mindste måler 1516 mm.