Smal arbejdsbredde og mange muligheder for tilkoblinger af redskaber gør den nye Massey Ferguson 3300-serie stærk ved begrænsede pladsforhold

Det er ikke sikkert, at Sylvester Stallone kan klemme sine muskuløse, hærdebrede skuldre ind mellem dørene i kabinen på de nye V-udgaver i 3300-serien fra Massey Ferguson. For de har en minimumsbredde på 1,00 meter målt fra skærmkant til skærmkant.

Og samme type helte har heller ikke meget plads i S-udgaverne i samme serie, for her er minimumsbredden tilsvarende 1,20 meter.

Men der er også det ved traktorerne i 3300-serien, at de slet ikke behøver et bredskuldret muskelbundt i pilotsædet – det er nemlig ikke gammeldags jernheste, Massey Ferguson nu præsenterer på det danske marked.

Tværtimod er der tale om traktorer, der har motoreffekter fra 54 til 78 hestekræfter, og som er udstyret med moderne førerkomfort inklusive servostyring og teleskopratstamme.

- Ja, der er sågar to endnu større modeller med henholdsvis 88 og 93 hestekræfter, siger Egon Sørensen, distriktschef hos Agco Danmark A/S, der importerer MF-traktorerne til Danmark.

- Men disse to modeller tror vi ikke, der er så stort marked for i Danmark. Men har vi kunder, kan vi også skaffe dem, siger han.

Otte modeller

På det danske marked kommer otte udgaver, nemlig fire V- og fire S-udgaver, hvor forskellen ligger i minimumsbredden.

De to mindste modeller, 3315 og 3325, har 3-cylindrede motorer, der yder henholdsvis 54 og 64 DIN hestekræfter. Forskellen er, at 3325 har turboladning af motoren.

De to største modeller, 3330 og 3340, har 4-cylindrede motorer, der yder henholdsvis 67 og 78 DIN hestekræfter. Begge disse modeller er uden turboladning, og forskellen skyldes motorens volumen.

Alle udgaver fås med enten 2- eller 4-hjulstræk.

Meget ekstraudstyr

Da MF 3300 serien er specialtraktorer, skal der også være mulighed for at koble en masse specialudstyr på dem.

- Blandt andet er der tale om mange muligheder for valg af transmission, hvor udgaverne med supercreep krybegear kan køre med en hastighed på ned til 180 meter i timen, forklarer Egon Sørensen.

- Der er også mange valgmuligheder med hensyn til hydraulikken, hvor vi blandt kan tilbyde to uafhængige hydraulikpumper, således at der kan arbejdes med uafhængige redskaber på samme tidspunkt.

- Frontlift og frontmonteret kraftudtag er også en valgmulighed, siger Egon Sørensen. 3330_004.jpg