Abonnementsartikel

Med lanceringen af MF 7274 Cerea overfører Massey Ferguson sin nyeste tærskerteknologi til en maskine med en lidt mindre motorkraft

Da Massey Ferguson i 2000 lancerede sin Cerea 7278 model, var der tale om en maskine, som havde en betydeligt større høstkapacitet end den hidtidige topmodel i MF-mejetærskerprogrammet. Den kendsgerning er der ikke pillet ved med den nye model Cerea 7274.

Men der er tale om en maskine, hvor den samme Cerea teknologi har vundet indpas, og dermed har MF et tilbud til kunder, som ikke ønsker den helt store motorkraft, men gerne vil have den høje kapacitet fra Cerea systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan for eksempel være kunder, som ikke skal høste i kuperet terræn, forklarer Jens Christian Otte, distriktschef i Agco Danmark A/S.

Otte rystere

Som sin storebror, Cerea MF 7278, er Cerea MF 7274 udstyret med Cerea tærskebro, Hi-stream 100 kornbehandlingssystem og otte halmrystere.

Motoreffekten på den nye model er 340 bruttohestekræfter, og det er 47 mindre end på storebror.

Udover denne forskel i motoreffekt er der også forskel på korntankens størrelse, idet Cerea 7274 er udstyret med en tank på 9.500 liter, mens model Cerea 7278 har en tank på 10.500 liter i standardudgaven.

Valgfrit skærebord

Som standard er Cerea 7274 udstyret med et konventionelt 20 fods skærebord, men den kan også udstyres med det helt store 25 fods PowerFlow skærebord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Såvel Cerea 7274 som Cerea 7278 har elektrisk regulering af soldene direkte fra Datavision II skærmen i førerkabinen.

Som ekstraudstyr kan blandt andet leveres 8-rækket halmsnitter, Fieldstar system til positionsbestemt måling af udbyttet og fugtighedsmåler.

Med den nye model er MF 7200-serien oppe på i alt ni modeller, som henvender sig bredt til alle typer af landbrug og maskinstationer.