Abonnementsartikel

Amerikansk landbrug risikerer at få beskåret den økonomiske støtte fra regeringen, fordi staten skal bruge astronomiske summer som direkte konsekvens af terrorangrebene den 11. september

Amerikanske farmere blev i sommer lovet en ekstra støttepakke på 5,5 milliarder dollars for at kompensere for lave kornpriser fjerde år i træk. Men terrorkrigen ser ud til at bringe støtten i fare.

Et skøn i den amerikanske avis The Baltimore Sun taler ifølge den svenske landbrugsnyhedstjeneste www.lantbruk.com om statslige udgifter til forsvar og andre formål, der svarer til over 1.300 milliarder danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til oktober skal repræsentanternes hus forsøge at danne sig et overblik over, hvor store økonomiske konsekvenser terrorangrebet har fået for USA"s budget.

- Budgettet blev lavet i fredstid med fredelige prioriteringer. Det vil være naivt at tro, at vore prioriteringer ikke bliver ændret, siger formanden for budgetkomitéen i repræsentanternes hus, Jim Nussle.

Professor i jordbrugspolitik, Otto Doering, mener, at terroranslaget har ændret opfattelsen af, vad der er vigtigt, og hvad der er mindre vigtigt, og han placerer offentlige udgifter til landbruget i bunden af prioriteringslisten.

Situationen har gjort National Farmers Union nervøs for, om de penge, som farmerne ellers var stillet i udsigt, nu fjernes fra budgettet.

Men ifølge The Baltimore Sun er der også branchekilder, som antager, at støtten ikke bliver berørt af terror-krisen.