Abonnementsartikel

Sprøjterne fra Vicon og Rau kommer fremover til at hedde Rau Vicon, og der er flere nyheder

Marksprøjten er et dyrt redskab at bruge forstået på den måde, at der årligt i et gennemsnitligt konventionelt markbrug skal bruges planteværn for et stort beløb samtidig med, at en rettidig indsats kan betyde stor gevinst i form af højere udbytte med et lavere forbrug af planteværn.

Derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvilken sprøjte der bliver brugt til dette vigtige job.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kverneland Group har også et bud på marksprøjter til stort set enhver smag og brugsstørrelse. På det danske marked vil disse marksprøjter fremover hedde Rau Vicon, og ny er de liftophængte sprøjter D2, som fås med tankstørrelser på 800, 1.000 og 1.500 liter og bombredder på 12, 15 og 18 meter efter dyrkningssystem.

Selvkørende sprøjter

På vej op i størrelse byder Rau Vicon også på flere modeller af liftophængte sprøjter og trailersprøjter. Disse er malet i nye farver, men de egentlige nyheder skal findes i form af en selvkørende sprøjte.

Navnet er Ibis, og tankindholdet spænder fra 1.500 til 3.000 liter, og den maksimale bombredde er 36 meter.

Bommen er ophængt i et dobbelt parallelogram, som giver en meget stabil bom, der ifølge Rau Vicon selv under ujævne forhold og ved stor hastighed giver et godt sprøjtearbejde. Denne bom, der betegnes ABS, er desuden opbygget i en trekantkonstruktion, hvor kraftige gummeklodser sørger for at dæmpe bevægelserne på langs i sprøjteretningen.

ABS-bommen følger også jorden ved kørsel på sidehæld, og udover at blive brugt på den selvkørende Ibis, bliver ABS-bommen også brugt på Ranger og Dynamic trailersprøjterne samt på de liftophængte Expert sprøjter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ibis har firehjulsstyring og hydrostatisk transmission, og den er forberedt for positionsbestemt dyrkning.