Abonnementsartikel

Bioscans overlevelse som børsnoteret selskab afhænger af kommende forhandlinger om samarbjeds-og licensaftaler

Bioscan er kommet i alvorlige problemer, og virksomhedens overlevelse som børsnoteret selskab afhænger af nogle forhandlinger om samarbejds- og licensaftaler på det amerikanske og canadiske marked.

Disse forhandlinger er på grund af verdenssituationen blevet udskudt, og derfor udsendte selskabet en kortfattet fondsbørsmeddelelse i går, onsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bioscan A/S er inde i afsluttende forhandlinger omkring samarbejds- og licensaftaler iUSA og Canada. Under indtryk af den aktuelle verdenssituation forventes forhandlingerne først fuldført i oktober. Et positivt udfald er afgørende for Bioscans fremtid, hedder det i meddelelsen.

Derfor er Bioscan blevet overført til observationslisten på Københavns Fondsbørs.

Samtidig oplyser virksomheden, der producerer anlæg til gylleseparering, at bestyrelsesmedlem Jens Ole Suhr ønsker at udtræde af bestyrelsen af personlige årsager.

Den seneste uge er selskabets værdi mere end halveret, og efter offentliggørelsen af de aktuelle problemer, faldt kursen yderligere til 8,75 torsdag formiddag.

Bioscan havde i første halvår af 2001 et underskud på 14,2 mio. kr. mod et underskud på 7,3 mio. kr. i samme periode af 2000. Forventningerne til hele 2001 blev ved halvårsmeddelelsen fastholdt til "minimum et overskud på tre mio. kr."