I sidste måned åbnede maskinproducenten Krone et kombineret uddannelses-, test- og udstillingscenter i forbindelse med fabrikken i Tyskland.

Drive & Train er centeret blevet døbt, og det strækker sig over et testområde på 16.000 kvadratmeter og en 2.800 kvadratmeter stor hal, hvoraf de 2.240 er udstillingshal. Resten bliver brugt som uddannelsescenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og ambitionerne er høje hos den tyske producent.

- Vi vil have dette til at være eventyrverdenen for landbrugsteknik, fortalte Heiner Klemmp, PR- og marketingdirektør, i forbindelse med offentliggørelsen af Drive & Train.

- Vi har bygget Drive & Train, for at blandt andet forhandlere kan komme forbi med kunder eller forretningsforbindelser, så de kan se, mærke og prøve produkterne. Enten kan de selv køre maskinerne, og ellers har vi en erfaren medarbejder, som kan gøre dem selskab, fortsatte han.

Oplæring i produkter

Seks gamle fabrikshaller er blevet ombygget til uddannelsescentret, der blandt andet indeholder et multimedierum og en maskinhal, hvor forretningsforbindelser kan oplæres i de tekniske forhold . Krone kan vise alle de produkter frem i udstillingshallen, som bliver produceret i Spelle i Tyskland.

Testområdet, som ligger i umiddelbar forlængelse af den indendørs hal, byder både på lange strækninger med asfalt og knoldede, hullede og uvejsomme strækninger, så maskinerne kan vises frem under udfordrende forhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Drive & Train er ikke kun tiltænkt kunder og samarbejdspartnere. Alle interesserede kan komme forbi og se, hvordan landbrugsmaskiner anno 2001 fungerer og få en snak med fagfolk.

Kan fremvise pæne tal

Selvom året har været vanskeligt for maskinfabrikanter generelt på grund af blandt andet BSE og mund- og klovesyge, forventer Krone at omsætte for knap 3,5 mia. kr. i 2001. Knap en mia. ventes landbrugsmaskinerne at bidrage med. Det svarer til en omsætning pr. medarbejder på 322.000 kr. Til næste år venter Krone en vækst i omsætningen på 12 procent til i alt knap fire mia. kr.

Cirka 40 procent af omsætningen foregår på eksportmarkederne, og i Danmark er det Hylleberg A/S, der importerer de tyske maskiner.

Danske Norfrig er blandt de seneste opkøb, Krone-gruppen har foretaget. Denne del af koncernen har 191 ansatte, som laver 40 kølekasser pr. uge. Omsætningen i Krone Kjellerup-Hvam er godt 300 mio. kr.Foto1 (PICT0105_prod):