Skandinaviens største fagmesse for fødevareteknologi, FoodTech Scandinavia 2001, bliver afholdt i Messecenter Herning den 30. oktober til 1. november.

På årets messe bliver fødevaresikkerhed det dominerende tema. Det dækker blandt andet over forhold som kampen mod bakterier, sporbarhed i fødevareproduktionen og forbedret hygiejne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fødevaresikkerhed er et emne, der er sat på den politiske dagsorden og som optager såvel forbrugere som politikere samt fødevareproducenter og leverandører af det udstyr, der benyttes i produktionen, siger projektleder Klaus Erichsen, Messecenter Herning.

Derfor præsenterer udstillere en række nyheder på FoodTech, der kan bidrage til at øge sikkerheden i fødevareproduktionen. Fødevaresikkerhed bliver også emnet på et par af messens konferencer.

Samme niveau

Det er tredje gang, messen afholdes, og udviklingen er gået hurtigt siden debuten i 1997. På rekordtid er FoodTech blevet en af de vigtigste fagmesser for fødevareindustrien.

I år har der været et tæt samarbejde med Danmarks Eksportråd om at markedsføre messen i Østeuropa og de baltiske lande. Delegationer herfra er inviteret til FoodTech.

I 1997 var der 254 udstillere, mens der i 1999 var 316. Det niveau kommer årets messe også til at ligge på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fået godt 300 tilmeldinger, så vi regner med at komme op på 310-320 udstillere i år, fortæller pressechef Mogens Poulsen, Messecenter Herning.

Til gengæld er standene blevet større. Således vil årets FoodTech brede sig over godt 30.000 kvadratmeter brutto fordelt på syv haller. Det er en forøgelse på godt 10 procent.

I 1999 besøgte godt 10.000 personer fra 46 lande messen, og arrangørernes håb er at nå samme niveau.

Flere priser

Der bliver to prisuddelinger på FoodTech Scandinavia 2001. En emballagepris, Scanstar-prisen, uddeles inden for to kategorier. Forbruger- og transportemballage. 45 forskellige emballager er indsendt til denne konkurrence.

FoodTech Innovation Award bliver tildelt en virksomhed, der kan fremvise et nyskabende produkt eller en ny proces inden for fødevareindustrien. 30 bidrag er indsendt, og en dommerkomité udvælger 10, der alle præsenteres på messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lever op til forventningerne

Messecenter Herning evaluerede i 1999 FoodTech, og ifølge arrangørernes undersøgelse er der stor tilfredshed med messen.

Således fik knap tre ud af fire besøgende meget eller en del ud af at besøge messen, mens 95 procent vurderede messen som ideel eller næsten ideel. Næsten ni ud af 10 regnede med, at de ville besøge FoodTech 2001.

Blandt udstillerne tegnede der sig nogenlunde samme billede. Tre ud af fire var tilfreds med deres deltagelse på messen, mens 92 procent var tilfredse med de målgrupper, de mødte. Godt otte ud af 10 mente da også, at de sandsynligvis vil deltage igen i 2001.

Udsilling af mejeriprodukter

Udstillerne favner bredt inden for fødevareindustrien. Et hav af importører og producenter viser deres nyeste produkter frem. Men der er også blevet plads til andre typer virksomheder, som for eksempel rådgivningsvirksomheden Rambøll og uddannelsesinstitutionen Dalum Tekniske Skole.

Parallelt med FoodTech præsenteres og bedømmes en række oste, smør og konsumprodukter fra dansk mejeribrug på Landsmejeriudstillingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landsmejeriudstillingen afholdes sideløbende med FoodTech-messen, og her bliver over 1.000 produkter udstillet og bedømt. For første gang er produkter fra Sverige og Island med. Danmarks bedste ost, smør og konsumprodukt kåres på Landsmejeriudstillingen.