Funki A/S er på jagt efter frisk kapital, som skal bruges til at bringe gylleseparationsanlægget Manura 2000 på markedet.

Funki vil låne 27,6 mio. kr. i form af et konvertibelt, ansvarligt obligationslån. Det meddelte virksomheden til Københavns Fondsbørs den 21. september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når omkostningerne ved lånet er betalt, er der cirka 24 mio. kr. tilbage til virksomheden, hvoraf de 15-20 mio. kr. forventes at blive brugt på at kommercialisere Manura 2000, mens resten af pengene skal styrke likviditeten.

- Bestyrelsens beslutning om at foretage investering i kommercialiseringen af Manura 2000 skal ses i forhold til den målsætning og de positive forventninger, bestyrelsen har til markedsudviklingen og det forventede salg af Manura 2000 anlæg, hedder det i fondsbørsmeddelelsen.

Funki A/S vil opnå en markedsandel på mindst 25 procent inden for området gylleseparation i Holland, Belgien og Danmark. Det svarer til en omsætning på 500 mio. kr. eller cirka 150 anlæg over en femårig periode.

I forbindelse med optagelsen af lånet offentliggør Funki et børsprospekt den 25. september.

Meddelelsen kommer blot to dage efter, at konkurrenten Bioscan offentliggjorde, at virksomhedens fremtid afhænger af forhandlinger om det nordamerikanske marked.