Randers Traktorcompagni A/S har føjet de italienske Laverda-mejetærskere til sit produktprogram, og dermed har indehaverne Ole Eberhard, John Vinkler og Jørgen Eriksen nu en full line produktpalet til både landbrug og industri.

- Siden vi stoppede som New Holland forhandler i 1996, har vi ikke haft egen forhandling af mejetærskere, men har selv importeret mejetærskere til vore kunder, siger Ole Eberhard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forvejen servicerer Randers Traktorcompagni 45 New Holland og Laverda-mejetærskere.

- Mærket er således ikke ukendt for os – heller ikke på reservedelssiden, siger Ole Eberhard.

Han karakteriserer Laverda-mejetærskerne som enkle og robuste med lave driftsomkostninger og stor kapacitet.

- Vi mener, at Laverda er et godt mærke til at udfylde vores produktprogram, som nu består af Valtra-traktorer, jord- og græsmaskiner fra JF og Lemken, rendegravere fra Fiat Hitachi, gravemaskiner fra Shaeff og minilæssere fra Schäffer.

Solgt fra

For cirka et år siden overtog Chr. Nielsen – Tingheden A/S importen af de italienske mejetærskere, som indtil da var forhandlet af en del New Holland-forhandlere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Case-New Holland skulle afhænde Laverda-fabrikken for at opfylde konkurrencemyndighedernes betingelser for at godkende fusionen. Fabrikken blev overtaget af Landini-koncernen, som fortsatte produktionen.

Med et årligt salg i størrelsesordenen 30-40 stykker igennem de seneste mange år, er Laverda-mejetærskeren ikke helt ualmindelig på danske marker.