Abonnementsartikel

Wood-Mizer præsenterer flere nyheder, der skal forbedre små savværkers økonomi

Det skal være lettere og mere rentabelt at være et lille savværk. Dette er noget af filosofien bag den række af nyheder som Wood-Mizer for nylig introducerede.

Serien af nyheder skal både tjene til at forbedre nye udgaver af eksisterende produkter og til at udvide sortimentet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Større og bedre kunne man sige om intentionerne bag et nyt "savværk," som er Wood-Mizers flagskib blandt nyhederne.

LT50 og LT60, som savværket kaldes alt efter rammens længde, er større end alle de andre værker i samme serie. Savværket har ifølge Wood-Mizer større savhoved, længere savklinger med forøget levetid, en forlænget ramme, forbedret opspændings-hydraulik, fjernbetjening og mere endnu. Keramiske blokstyr skal fastholde klingerne ved savning i materiale med mange knaster.

Det nye savværk kan klare kævler med en diameter på op til 91 cm og en længde på op til 8,5 meter.

Kantskærer

En stationær kantskærer med to klinger, som kanter brædder, er også blandt nyhederne. Klingerne har tænder af kulstål, og når kantskæreren er i brug, bliver én af klingerne stående, mens den anden let kan flyttes for at vælge skærebredde.

De 4 x 350 mm klinger med 18 tænder drives af en 11 kW elektromotor og fødes af seks valser fremstillet af riflet stål, som dækker hele fremføringsbredden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konstruktionen vejer 900 kg og er udstyret med en manuel skala, på hvilken dimensionerne af det savede træ kan indstilles. Passagebredden er 63 cm, og den maksimale brættykkelse er fem centimeter.

Fjernbetjening

Blandt de nye funktioner på Wood-Mizers elektriske savværker er et mobilt fjernbetjeningspanel, som sætter operatøren i stand til at save uden at følge savslæden. Alle kontrolfunktioner foregår på en styrepult.

På fjernbetjeningspanelet er det muligt at programmere savværket til automatisk indstilling af bræt-tykkelsen.

Ny motor og klingedesign

En 38 hk Lombardini 1404 motor er blevet standard på alle nye versioner af Wood-Mizer Super Hydraulic savværker, hvilket skulle forbedre motor-vedligeholdelsen.

Ligeledes har Wood-Mizer lanceret et nyt klingedesign til båndsavværker, som skulle fordoble den periode, hvor bladet er skarpt med 100 procent. Dette er ifølge Wood-Mizer opnået ved en metode til at induktions-hærde på blødt stål, som nu bliver brugt på klingens tænder.