Nu får svineproducenter mulighed for at styre produktionen ved hjælp af en produktionscomputer.

Produktionscomputeren kan styre og registrere fodertildelingen og registrere grisenes vægt, og det er en stor hjælp til at styre produktionen, mener svineproducent Erik Krabbe fra Jerslev ved Brønderslev, som har haft det nye anlæg til afprøvning i et halvt års tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver nogle helt nye muligheder for at styre produktionen, som vi ikke har set før, siger Erik Krabbe til Skovnyt, som er et nyhedsbrev fra Skov A/S.

Det er Skov A/S, som har udviklet anlægget. Virksomheden har overført sine erfaringer fra kyllingehuse til svinestalden.

Dagligt overblik

Anlægget består af et foderblandingsanlæg, en fodervægt, en grisevægt i hvert staldafsnit og en ombygget produktionscomputer. Anlægget blander foderet og indsamler nøgletal om foderforbrug, foderblandingens sammensætning, vandforbrug, tilvækst samt registrering af klimadata.

Nøgletallene kan printes ud på en A4-side.

- Jeg kan dagligt følge med i, om for eksempel grisens vokser det, de skal, om en fodersilo er ved at være tom, eller om grisene har øget deres vandforbrug, siger Erik Krabbe til Skovnyt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De ansatte går ikke i stalden hele dagen, og derfor er den daglige rapport endnu mere vigtig for at få overblikket, fortsætter han.