Abonnementsartikel

Ost, smør, tykmælk og soft ice mix kåret på Landsmejeriudstilling

Det blev fire jyske mejerier, der løb af med titlerne som Danmarksmestre på Landsmejeriudstillingen i Herning.

Udstillingen, som åbnede tirsdag og varer frem til og med torsdag, foregår parallelt med fagmessen FoodTech Scandinavia 2001.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den traditionsrige Landsmejeriudstilling byder på kåring af landets bedste mejeriprodukter, og det blev Arla Foods, der satte sig på alle fire Danmarksmesterskaber.

Vinder af ostekonkurrencen blev Aars Mejeri ved mejerichef Finn Ilsøe Jensen med en 45+ Emmenthaler i 200 grams pakning. Inden for kategorien konkumprodukter var det en tykmælk fra Tyrstrup Mejeri ved mejerichef Erik Vesløv, der løb med sejren.

Det er Varde Smørmejeri ved mejerichef Christian Møller, der laver Danmarks bedste smør –en 250 gram saltet Lurpak. Danmarks bedste blandingsprodukt, en soft ice mix, produceres på Esbjerg Mejeri ved mejerichef Troels Hansen.

Smag på 1.200 produkter

Før dommerne kunne udnævne Danmarksmestrene i de fire kategorier, måtte de smage sig igennem hele 1.200 produkter. På lange borde finder man alt, hvad hjertet og maven kan begære inden for mejeriprodukter. Og udstillingen hører til en af de mest duftene i Messsecenter Herning.

Bedst for sjette gang

Det er sjette gang Varde Smørmejeri tager DM-titlen på udstillingen i Herning. Efter første bedømmelsesrunde opnåede et andet smørprodukt samme points hos dommerne. Men i anden runde var det Varde, der løb af med sejren i form af Flora Danica-tallerkener.Mejerichef Erik Vesløv fra Tyrstrup Mejeri ved Christiansfeld håbede på at vinde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men sikre på sejren kunne vi langt fra være. Derfor er det dejligt, når vi nu står med beviset for, at vores tykmælk er det bedste inden for sin produktkategori, sagde Erik Vesløv.

Mejerichef Finn Ilsøe Jensen fik diplom, blomster og Flora Danica tallerken for Danmarks bedste ost.

- Vi har fremstillet Emmenthaler ost siden 1987 og har fået flere guldmedaljer og ærespræmier. Men det er første gang, vi har opnået førstepladsen i konkurrencen. Vi er stolte over sejren, sagde han.

På Esbjerg Mejeris vegne lovede mejerichef Troels Hansen og produktionschef Torben Loft Mikkelsen, at Danmarksmesterskabet for bedste blandingsprodukt ville blive fejret med en sammenkost for alle mejeriets ansatte i nærmeste fremtid. Ud over soft ice mix"en fremstiller mejeriet omkring 275 andre produkter.