Abonnementsartikel

Valtra introducerer officielt sin S-model på Agritechnica i midten af november, men svenske ATL har allerede testet nyheden

Valtra S introduceres på Agritechnica i Hannover den 13. – 17. november 2001. Modellen har et helt nyt luftfjedret førerhus med store ruder og kun fire stolper, som sikrer et godt udsyn.

Komforten er god, og traktorens runde former og det lille rat giver et sportsligt indtryk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan lyder nogle af konklusionerne fra ATL-journalisten Anders Niléhn, der allerede har prøvekørt S-modellen ved Landskrona.

Aircondition er standard i Valtra S, og det er ikke muligt at åbne et eneste af førerhusets vinduer. Dermed er det ikke muligt at se trækkrogen fra førerpladsen, men det har Valtra løst ved hjælp af et spejl og et hydraulisk udskud.

ATL har prøvekørt to af de 10 prototyper, som indtil nu er fremstillet af S-modellen, og ifølge avisen er det Finland, Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrig og Storbritannien, der først får mulighed for at købe den nye model.

Valtra S har 260 hestekræfter i den første udgave. Siden er der planer om også at lancere en Valtra S med 230 hestekræfter.

Motoren er Valtras egen Sisu med 8,4 liter, seks cylindre, turbo og luftkøling. Motoren er ny som traktormotor, men anvendes allerede i mejetærskere med en effekt på 350 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Valtra S produceres i to versioner, som kan køre henholdsvis 40 og 50 kilometer i timen.