Abonnementsartikel

Den tyske fødevareminister revser de tyske landmænd og fremhæver den danske indsats mod blandt andet salmonella

Ved den officielle åbningsreception i forbindelse med Agritechnica 2001 fremhævede den tyske minister for forbrugerbeskyttelse, fødevarer og landbrug, Renate Künast, den indsats, som blandt andet dansk landbrug har ydet for fødevarekvalitet og –sikkerhed.

Ministeren brugte sin tale til den tyske landbrugstop i forbindelse med åbningen af Agritechnica 2001 til at revse tysk landbrug for i for høj grad at ville konkurrere med lavprisområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministeren fremhævede blandt andet den danske salmonellahandlingsplan som forbilledlig, og hun opfordrede de tyske bønder til i lighed med deres danske kollegaer at arbejde på at fremstille kvalitetsprodukter.

Kvalitet ikke nok

Den tyske ministers opsang til sine landsmænd var et svar til formanden for de tyske landmænd, DLG-præsident friherre Philip Baron von dem Busche, som i sin velkomsttale blandt andet sagde, at det på et globalt marked ikke er tilstrækkeligt at satse på forbedret fødevarekvalitet og højpris-nicher, når der i store dele af verden er hungersnød og armod.

Han mente også, at en stor del af forbrugerne har sociale grunde til at fokusere mere på pris end på kvalitet.

Han slog fast, at der er brug for et fremsynet landbrug, som handler ud fra langsigtede økonomiske, økologiske og sociale betingelser.