Udsigterne for gylleselskabet Bioscan er særdeles dystre efter aktiekursen mandag faldt med hele 19 procent og sluttede på 4,95 kr.

Bioscan måtte lade sit tyske datterselskab gå i betalingsstandsning, mens det udsatte en livsnødvendig aftale med amerikanske investorer om indskud af kapital, skriver Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det tyske datterselskab, Bioscan Gmbh, er gået i betalingsstandsning, mens Bioscan forsøger at finde en partner. Det er en strategi Bioscan har brugt på andre markeder.

Storaktionær og direktør Poul Ejner Rasmussen begrunder udskydelsen af den amerikanske aftale, som nu ventes i slutningen af december, med, at det er blevet svært at skaffe investorer i USA på grund af det svære børsmarked efter terrorangrebet 11. september.

Aktieanalytiker Søren Thomsen, Amtssparekassen, har mistet det meste af sin tiltro til selskabet. Han siger, at hvis der ikke kommer penge nok fra de amerikanske investorer, er det mest sandsynlige, at Bioscans teknisk succesfulde Biorek-koncept bliver solgt.

Han mener, at selskabets strategi har været alt for likviditetskrævende i forhold til selskabets beskedne finansielle styrke.