TiCan har ingen grund til mindreværdskomplekser overfor giganten Danish Crown, når det gælder disciplinen at skabe værdi til andelshaverne.

Således offentliggjorde TiCan torsdag det bedste resultat i slagteriets historie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svineandelshaverne kan se frem til en restbetaling på 120 øre pr. kg – hvilket er hele 30 øre mere end svineandelshaverne i Danish Crown.

Ticans soandelshavere kan se frem til 50 øre pr. kg – hvilket er på niveau med Danish Crown.

De udbetalinger efterlader penge nok i selskabet til at sikre en styrkelse af egenkapitalen med 37,2 mio. kr. – eller 40 øre pr. kg.

Omsætning steget 30 procent

I regnskabsåret er omsætningen øget med 30 procent til 1,7 mia. kr. Det skyldes en svinepris, som i gennemsnit har ligget 25 procent over det foregående år samt en stigning i antallet af slagtninger på 8,7 procent til nu 1.250.000 svin.

- TiCan har nok engang bevist sin enestående evne til at operere i et omskifteligt marked, siger Valdemar Møller, formand for TiCan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det gode resultat – det bedste i TiCan"s historie – er skabt i et meget turbulent år, hvor EU har været ramt af både mund- og klovesyge og svinepest. Heldigvis undgik Danmark disse sygdomme og bevarede adgangen til de vigtige tredjelands-markeder Japan, USA og Australien, fortsætter han.

Tror på fremtiden

Også administrerende direktør Ove Thejls glæder sig over resultatet. Desuden glæder han sig over bestyrelsens beslutning om at styrke egenkapitalen med 37 mio. kr.

- Det er et stærkt signal, at bestyrelsen efterlader 40 øre pr. kg til konsolidering på den fri egenkapital i selskabet. Det beviser, at man tror på fremtiden og det investerings-program, som vi er i gang med og som fortsætter i de kommende år, siger Ove Thejls.

- Den gode indtjeningsevne giver ro og styrke til at tænke langsigtet, og en soliditet på 44,6 procent giver finansiel frihed, siger Ove Thejls.

Årets resultat blev 150,6 mio. kr., hvilket er en stigning på 45 procent i forhold til det seneste årsregnskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den foreslåede restbetaling stiger egenkapitalen til 227,2 mio. kr., hvilket er en stigning på 17 procent.