Repræsentantskabet i Danish Crown ønskede at få kastet lys på enkelte uklarheder i forbindelse med fusionsforslaget med Steff-Houlberg. Men derefter var der stort set ingen slinger i valsen.

217 stemte for, otte stemte imod og to stemmesedler var blanke. Det svarer til en tilslutning på 96 procent. Hos Steff-Houlberg var der tilslutning fra 93 procent, og dermed bliver den officielle anmeldelse af fusionen nu indsendt til EU"s konkurrencemyndigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom opbakningen til ledelsen var markant, blev det på repræsentantskabsmødet i Randers slået fast, at selskabet med gennemførslen af fusionen vil blive det dårligst betalende andelsselskab i den danske svineproduktion. Den titel har indtil nu været Steff-Houlbergs.

- Er vi mentalt rustet til at være nummer sjok, spurgte Jens Erik Jensen fra Aars.

Han var kritisk over for, at TiCan altid er den sikre vinder, når de øvrige danske selskaber fusionerer, fordi det lille Thisted-slagteri samler gevinsten op, mens Danish Crown i det aktuelle tilfælde må betale en stor del af prisen for blandt andet Steff-Houlbergs jyske eventyr.

Niels Mikkelsen, formand for Danish Crown, var enig med Jens Erik Jensen i, at Steff-Houlbergs andelshavere umiddelbart vil få den største gevinst ud af den planlagte fusion.

- Det er korrekt, at den enkelte andelshaver i Steff-Houlberg får mere ud af det, fordi den svageste part kommer op på vores niveau. Men man skal også huske på, at vi alle får en bedre situation ved at fusionere, sagde Niels Mikkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kobberbryllup på Thy

Administrerende direktør Kjeld Johannesen slog fast, at han ikke er mentalt rustet til at være nummer sjok.

- Jeg vil være nummer et, sagde Kjeld Johannesen.

Og han slog fast, at Danish Crown faktisk også ligger helt i top internationalt med Europas højeste notering, selvom TiCan netop har offentliggjort et regnskab, der giver mulighed for en endnu højere efterbetaling end gigantens.

- En gang imellem er jeg så heldig at komme ud at rejse, og internationalt ser man på os som det bedste selskab med de bedste muligheder.

- Men når jeg så kommer til kobberbryllup i Vilsund på Thy (i TiCans område – red.), får det en lidt anden dimension – og det er måske meget sundt. Jeg tror, at det er godt, at man ser det fra begge perspektiver, slog Kjeld Johannesen fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig understregede han, at volumen op finansieringsbehov skal regnes med, hvis man vil lave en national sammenligning.

Flere år før gevinst

Endelig slog Kjeld Johannesen fast, at fusionen ikke vil slå igennem i næste regnskabsår.

- Vi vil ikke se en økonomisk effekt af det her i næste regnskabsår – det vil først være året efter, sagde Kjeld Johannesen.

Regnskabet og forslaget om anvendelsen af overskuddet blev enstemmigt vedtaget på Danish Crowns repræsentantskabsmøde.