Abonnementsartikel

Det ser sort ud for Koopmann, selvom direktøren stadig tror på en løsning

Medarbejderne på slagteriet Koopmann har fået den gode julestemning spoleret. Det privatejede slagteri er nemlig i akut fare for at lukke.

- Vi kan ikke se, at det er en virksomhed, som på sigt kan overleve med den nuværende størrelse. Enten skal man være lille, eller også skal man være enormt stor. Som vi kører nu, kan det være svært at se den gode idé. Virksomheden skal ikke bare overleve, den skal også tjene penge, siger Arne Novak, administrerende direktør og en af de tre ejere af slagteriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to øvrige aktionærer er Georg Jensen og amerikaneren Benjamin Warrren, og de tre parter er kommet på hårdt arbejde i julen.

- Vi er i en forhandlingsfase. Medarbejderne er blevet orienteret – men ikke opsagt. Lov om varsling ved større afskedigelser giver os en frist på 21 dage. Vi havde det første møde i tirsdags (den 18. december – red.), og så kan man jo selv lægge 21 dage til. Vi sonderer mulighederne med hensyn til en rekonstruktion, fortæller Arne Novak.

Efterbetaling knækkede selskabet

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten er Koopmann efter en langvarig økonomisk krise definitivt knækket sammen på grund af en kæmperegning fra Danish Crown.

Ifølge avisen skal Koopmann betale en regning på mellem fem og 10 mio. kr. til Danish Crown, som efter krav fra EU"s konkurrencemyndigheder har skullet levere op til 5.000 grise om ugen til Koopmann.

Den høje notering har lagt et hårdt pres på Koopmann, og den høje efterbetaling på 90 øre pr. kg svin, som Danish Crown betaler til svineproducenterne, skal Koopmann betale til Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En betydelig del af denne regning er ifølge Jyllands-Posten endnu ikke betalt.

- Der er et mellemværende mellem os og Danish Crown qua det, at vi har købt en virksomhed af dem, siger Arne Novak, som ikke vil kommentere tallene i Jyllands-Posten.

Koopmann har 100 ansatte og en kapacitet på 250.000 slagtninger om året.