Abonnementsartikel

En ny metode til at overvåge og styre moment/effekt har fået tre stjerner

Løgstør-virksomheden Lykketronic A/S har i nært samarbejde med Samson Agro A/S udviklet en ny metode til at bestemme og overføre moment/effekt til en roterende aksel.

Den patentanmeldte nyhed er tildelt tre stjerner af Agromeks nyhedskomité, og det samme er Samsons gødningsspreder med systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lykketronic ser store muligheder i opfindelsen, og virksomheden er nu på jagt over det meste af verden efter fabrikanter, som vil integrere systemet i deres maskiner.

Lykketronic fremhæver, at den nyudviklede metode er både enkel og robust samtidig med, at målemetoden er utroligt nøjagtig.

- Metoden er både teknisk og økonomisk overlegen, mener administrerende direktør Hans Chr. Christensen, Lykketronic A/S.

Fri for vedligeholdelse

Lykketronic har kombineret elektronik og mekanik, og det har ifølge Hans Chr. Christensen resulteret i en enkel opbygning, der er fuldstændig vedligeholdelsesfri.

- Det er en fordel, vi har opnået ved, at målingerne foretages helt uden berøring, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ingen anden metode er så simpel som vores, fremhæver Hans Chr. Christensen.

- Vi måler vridninger af aksler helt ned til 0,06 grader, og systemet kan eftermonteres på alle maskiner. Det kan for eksempel være en fordel på ballepressere eller andre maskiner, hvor man gerne vil være sikker på ikke at overskride en bestemt effekt.

- Med vores Power Controller er det muligt hele tiden at køre optimalt med en maskine uden at belaste maskinen til et punkt, hvor det ryger, siger Hans Chr. Christensen.

Det skyldes, at den anvendte elektronik er i stand til at måle, regulere eller styre ud fra det målte moment eller effekt.

Også historik

- Med systemet kan vi også opsamle data, så det for eksempel er muligt at finde tilbage til situationer, hvor en given maskine har været overbelastet, eller hvad man ellers kan have interesse i at få oplyst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er kun fantasien, der sætter begrænsninger for, hvad systemet kan bruges til. For eksempel arbejder vi med at styre spjældet på gødningsspredere inden for nanosekunder.

- Vores system er langt hurtigere end vejning af gødningen, og det er kun begrænsningerne i det mekaniske system, som i det tilfælde sætter begrænsninger for vores Power Controller.

Hans Chr. Christensen nævner tre konkrete områder inden for landbrugssektoren, som vil kunne drage nytte af Lykketronics teknologi.

Flere nyheder

Foruden den trestjernede elektronik-nyhed præsenterer Lykketronic yderligere fire nyheder, som hver er tildelt en enkelt stjerne.

Det drejer sig om Lykketronic Data Exchanger, Lykketronic GS-modul, Lykketronic GPS/DGPS-modul og Lykketronic Switch-panel.