Ikadan System A/S har udviklet et patenteret plastprodukt, der minder så meget om grisenes egne haler, at grisene gerne skulle foretrække Bite Rite Bidehale, som produktet er døbt.

Bite Rite Bidehale er udviklet til at beskæftige smågrise og slagtesvin, så uhensigtsmæssig adfærd angiveligt undgås. Ifølge Ikadan forebygger og begrænser anordningen halebid, flankepufning og øresutning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med Bite Rite Bidehale beriges staldmiljøet, og grisene holder interessen fanget af attrappen, der ikke bliver snavset og ikke optager plads på gulvet i stien, oplyser Ikadan.

Ifølge Ikadan har forskning vist, at beskæftigelsesmateriale til svin skal være foranderligt og kunne bearbejdes af grisene for at holde interessen fanget, hvilket Bite Rite Bidehalen angiveligt lever op til.

Det elastiske materiale og en specialdesignet s-form er ifølge Ikadan medvirkende til at gøre produktet populært hos de producenter, der har prøvet Bite Rite Bidehalen i deres egen besætning.

Ikadan angiver, at Bite Rite Bidehalen opfylder flere EU-landes krav til beriget stimiljø. Og dertil kommer, at forbrugerne i stigende grad stiller krav til dyrevelfærd.

Bite Rite Bidehale har fået to nyhedsstjerne på Agromek.