Abonnementsartikel

Hardi lancerer uden for de officielle stjernenyheder et helt nyt system kaldet Hardi Spot, som kan eftermonteres på alle eksisterende Hardi sprøjter.

En plet med kvik her, en plet med burresnerre der og en koloni af tidsler et helt andet sted. Ja, som planteavler kan man såmænd komme over marken en hel del gange med sprøjten, når alle problemer skal have den rette behandling på det rette tidspunkt.

Det rette tidspunkt kan være det samme for flere problemer, men så opstår problemet, at det ikke er samme middel, der skal bruges for at komme af med kvikken, burresnerren eller tidslerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så er det, at man alligevel skal af sted… ikke flere gange, men kun en gang, hvis man vælger at investere i det nye system Hardi Spot, som bliver vist på Agromek helt uden at være bedømt i stjernesystemet.

Der er med andre ord tale om en overraskelse fra Hardis side.

Systemet er konstrueret, så det kan påbygges alle kendte Hardi bomme i bredder fra 12 til 18 meter og fra 20 til 24 meter.

Udover at kunne anvendes til plet- og randsprøjtning samtidig med en anden sprøjtning, kan Hardi Spot også bruges til nedfældning af flydende gødning i forbindelse med såning. Til dette formål kræves særlige slanger plus udstyr til nedfældning på såsættet.

Uafhængigt system

Hardi Spot-systemet består af følgende i standardudgaven:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover standardudstyret kan Hardi som ekstraudstyr levere rensekit, doseringscomputer, Kat II ophæng til frontliften og slangesæt til udbringning af flydende gødning.

Monteringen af systemet er enkel, idet der sættes et ekstra bomrør med dyser på den eksisterende bom, sådan at de to bomrør sidder parallelt.

Det ekstra sæt dyser fødes af en hydraulisk drevet pumpe og styres af et elektrisk armatur. On/off og arbejdstryk styres med kontrolboksen i kabinen på traktoren. Systemet kan nemmest kombineres med en ekstra fronttank, hvori man kan have den blanding, der skal bruges til pletsprøjtningen – eller den flydende gødning.

Trestjernet dyse

Mange planteavlere sværger til udbringning af flydende gødning, og til dem har Hardi udviklet en ny femhulsdyse, kaldet Quintastream. Denne dyse har modtaget tre stjerner i Agromeks nyhedssystem.

Den flydende gødning udsprøjtes i stråler gennem de fem huller, der er vinklet ned mod jorden. Ifølge Hardi er fordelen ved at udsprøjte gødningen i stråler frem for dråber, at svidningen er mindre, og at der kan arbejdes med varierende bomhøjder fra 35 til 100 cm med et tryk på 1,5 til 5 bar – uden at det går ud over den ensartede fordeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Quintastream følger Iso-standarden, og kan derfor monteres i de kendte snapfit-dyseholdere.

Øvrige nyheder

Til Commander Plus sprøjterne har Hardi udviklet Hardi Circulation System (HCS), som muliggør at prime sprøjterørene i bommen uden at udsprøjte væske inden sprøjtningen går i gang i marken.

På den måde kan sprøjtningen gå i gang øjeblikketligt, når man kommer til marken.

HCS er desuden konstrueret, så mængden af væske i rørene minimeres, og derved opstår der ikke problemer med bundfældning, fremhæver Hardi.

Når der ikke sprøjtes, tilkobles HCS automatisk. Ved rengøring skal sprøjteføreren blot spule med rent vand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To andre nyheder, som er bedømt til en stjerne hver, er Hardi EVC-armatur med aflastning og Hardi Force bom med arbejdsbredde fra 24 til 36 meter.

Den nye Force bom er udviklet til trailersprøjterne, og konstruktionen sætter ifølge Hardi ny standard for de største, konventionelle bomme.

Et nyt, fjederstøddæmpet pendulophæng med justerbare link-arme giver en meget stabil bom selv under vanskelige terrænforhold og ved høje hastigheder.

Der fås seks bredder, nemlig 24, 27, 28, 32, 33 og 36 meter, hvor de tre mindste er to-foldede, mens de tre største er trefoldede.

Force-bommene er udstyret med rustfri stålbomrør med Triplet dyseholdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hardi viser også en ny serie af rygprøjter benævnt BP. Disse sprøjter er bygget med henblik på både maksimal sikkerhed og komfort.